Bo Guangxin, președintele companiei Jilin Forestry Industry Group a abordat această temă într-o conferință a Parlamentului declarând că „trebuie să ne schimbăm obiceiurile de consum și de a încuraja oamenii să folosească propriile lor tacâmuri”, conform agenţiei naţionale de presă din China. El a adăugat că 20 de milioane de copaci în vârstă de 20 de ani sunt necesari în fiecare an pentru a ține pasul cu cererea.
Problema nu este una actuală, impozitul de 5% pe betisoarele de unică folosință care a fost perceput în 2006 a avut puțin succes în descurajarea utiliyării lor. În 2010, Greenpeace a creat o sculptură de artă modernă folosind 160.000 de beţişoare pentru a atrage atenția asupra problemei. China este cel mai mare consumator de lemn din lume și folosește atât cherestea proprie dar și din import. Cererea pentru cheresteaua străină crescând de trei ori din anul 2000, şi atingând 180 milioane de metri cubi în 2011, a declarat într-un raport de anul trecut agenția londoneză pentru Investigarea Mediului.
Președintele chinez, Hu Jintao, a declarat, în 2009, la un summit ONU care dezbătea tema schimbărilor climatice, că administrația sa planifică să crească acoperirea a 40 de milioane de hectare cu păduri până în 2020, potrivit CNN.