legala care exonereaza de la plata vizitatorii care n-au locuit mai mult de 15 zile dintr-o luna calendaristica.
Da, persoanele venite in vizita pot sa nu fie incluse la plata cheltuielilor de intretinere, dar numai daca adunarea generala a luat o astfel de hotarare. Apoi, lucrul cel mai important, chiriasii nu pot fi asimilati vizitatorilor. Vizitele nu au caracter de repetabilitate precum in cazul relatat. Daca asa stau lucrurile, trebuie sesizata administratia financiara si totodata organele de politie.
Nicolae Chirita (str. A. Steriadi nr. 25): Unul dintre detinatorii de spatii din blocul nostru, cu de la sine putere, si-a montat un releu de retransmitere a legaturilor la internet, percepand taxe de circa 600.000 lei vechi de la fiecare dintre cei 500 de abonati proprii. Ce parere aveti despre asa ceva?
Ca mare este gradina Domnului. Administratorul, membrii comitetului pe unde or fi fost cand respectivul „intreprinzator” s-a lansat in afaceri pe seama vecinilor, stiut fiind faptul ca terasa e un bun comun? Situatia ca atare se impune a fi cat mai repede reglementata legal. Detine autorizatie pentru o astfel de activitate? isi asuma responsabilitatea – prin contract cu asociatia de proprietari – de a suporta deteriorarile? Pentru spatiul comun utilizat numai in folos propriu a incheiat un contract de inchiriere?
Un grup de proprietari (str. Progresului nr. 53, bloc 5): Unul dintre proprietari insista sa se faca o expertiza contabila a gestiunii asociatiei pe perioada in care a fost administrator actualul presedinte al comitetului executiv. Apoi, aceeasi persoana care a intrat in posesia documentelor asociatiei fara sa aiba acest drept refuza sa le predea organelor nou alese.
O persoana poate solicita expertiza contabila daca isi asuma suportarea cheltuielilor in conditiile in care nu exista o hotarare a adunarii generale. Actele trebuie predate de urgenta, altfel sesizati primaria de sector, care o poate sanctiona sever.

 
 

Urmărește-ne pe Google News