Considerat un medic „competent” de colegi, chirurgul cu 20 de ani de experiență a efectuat o operație de apendicită, în august 2022, în stare de ebrietate.

Asistentul a observat comportamentul neobișnuit al lui Rudolf E.

Manipularea instrumentelor era necoordonată. Apucase intestinul subțire cu un cateter electric. I-am spus: „Ăsta e intestinul subțire”. El a răspuns simplu: „Da, știu”. Și a chicotit.

Anestezist:

În cele din urmă, medicul-șef a fost chemat la sala de operație, când chirurgul beat a dorit să continue operația de unul singur, și a continuat el intervenția.

Chirurgul a fost scos din sală și pus să dea o probă de urină și de sânge. Avea un nivel de alcool în sânge de 2,29 la mie. La o asemenea valoare pot apărea tulburări severe de echilibru și concentrare.

Pacienta a suferit arsuri la nivelul intestinului gros și subțire, dar, datorită intervenției rapide a medicului-șef, femeia de 60 de ani a scăpat ușor.

Ea a spus în instanță: „Dacă aș fi știut că doctorul meu este beat mangă, aș fi sărit de pe masa de operație”.

Într-o primă hotărâre judecătorească, medicul a fost condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare. La apel, pedeapsa a fost redusă acum cu o lună.

Chirurgul s-a angajat să plătească pacientului o despăgubire pentru durere și suferință în valoare de 3.000 de euro.

El a fost destituit de la clinica din Osnabrück după incident, dar s-a angajat la un alt spital.

Foto cu caracter ilustrativ

Urmărește-ne pe Google News