Şaizeci şi şase de senatori l-au susţinut pe Pompeo, iar 32 au votat împotrivă. Aproape toată opoziţa a venit din partea democraţilor. De asemenea, senatorul Rand Paul, un susţinător republican important al controlului strict asupra supravegherii, s-a opus.

La scurt timp după vot, Pompeo a fost învestit în funcţie de vicepreşedintele Mike Pence.

Unii senatori, inclusiv Rand Paul, au fost de părere că Pompeo nu a dat asigurări suficiente că va permite numai tehnici de interogare incluse în Manualul Armatei şi prevăzute de lege şi că nu se va întoarce la simularea înecului sau alte “tehnici dure de interogare”, utilizate de CIA după atacurile din 11 septembrie.

Predecesorul lui Trump, Barack Obama, a semnat un ordin executiv în 2009 prin care a interzis simularea înecului şi alte astfel de tehnici, denunţate de mulţi parlamentari şi de organizaţiei pentru apărarea drepturilor omului drept tortură. Trump a promis în cursul campaniei prezidenţiale că va reintroduce simularea înecului şi “mult mai rău de atât”.

Cine este Mike Pompeo, noul director CIA

În vârstă de 52 de ani, Mike Pompeo se afla la al treilea mandat, din Kansas, în Camera Reprezentanților. El a fost membru al Comisiei pentru Informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor, care supervizează Agenţia Centrală de Informaţii (CIA), Agenţia pentru Securitate Naţională (NSA) şi securitatea cibernetică.

Un ofiţer în retragere din cadrul Forţelor Terestre şi un absolvent al Harvard Law School, Pompeo susţine colectarea în masă de către Guvern a datelor comunicaţiilor americanilor şi vrea să fie abrogat acordul în dosarul nuclear cu Iranul.

Citește și: Cum arată cabinetul lui Donald Trump | Ei formează echipa viitorului președinte al SUA

 

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News