Începând de joi cantitatea de precipitaţii înregistrată în Austria a fost cuprinsă între 50 şi 150 de litri pe metru pătrat. În următoarele 48 de ore sunt alte precipitaţii, care vor atinge un total de până la 230 de litri pe metrul pătrat.

„Prognozele hidrologice devin din ce în ce mai complexe și mai severe”, a declarat viceguvernatorul Stephan Pernkopf.

Se așteaptă o creștere rapidă și semnificativă a nivelului apei. „Vor fi, de asemenea, rafale de vânt asemănătoare unui uragan”, a spus Pernkopf.

În Germania, cele mai însemnate precipitaţii au fost înregistrate în Bavaria, însă în Passau, unde se întâlnesc trei râuri, autorităţile au început deja instalarea de saci de nisip.

Potrivit serviciului bavarez de informaţii despre inundații, nivelul Dunării în Passau era de 6,35 metri la ora 9:00 dimineața, după ce joi seara era putin sub 5 metri.

Vârful nivelului apei este așteptat duminică în jurul orei 07:00, când este posibilă inundarea proprietăților.

În Cehia, peste 60.000 de gospodării au rămas fără curent electric din cauza furtunilor, a anunţat agenția CTK, citând furnizorii de energie. Regiunea administrativă din nord-vestul țării la granița cu Saxonia este cea mai afectată. Numai acolo, peste 20.000 de gospodării au rămas temporar fără electricitate.

În România, ciclonul Boris a adus precipitații uriașe, care au făcut prăpăd în estul țării. Patru oameni au murit în inundațiile din Galați, unde apa a intrat peste oameni, în case.

Urmărește-ne pe Google News