La nivel național s-a creat o panică generală, mai ales că televiziunile au întreținut această atmosferă cu titluri care de care mai apocaliptice, întrecându-se în a anunța venirea ciclonului devastator: „Prezentăm traseul potopului, oră de oră”, „Mega-furtuna care va lovi România”, „Va ploua într-o oră cât într-o lună” , „Vine potopul!” sau „România va fi, practic, măturată de acest ciclon!”.

Oamenii au fost îndemnați să stea în case, să închidă geamurile și să aibă grijă unde parchează mașinile pentru a nu le găsi strivite sub copacii doborâți de vânt.

Însă în realitate, „mega-furtuna” s-a dovedit a fi o ploaie normală de toamnă.

Mesajul Ro-Alert emis de autorități cu privire la ciclon.

Premierul i-a felicitat pe militari

„Paza bună trece primejdia rea!”, a transmis premierul Marcel Ciolacu luni dimineață, când a mers la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundaţiilor și i-a felicitat pe militarii care au fost la datorie.

Premierul a precizat că autorităţile au acţionat profesionist, „ca la carte” şi a adăugat că se bucură că au fost luate măsuri preventive pentru a exclude pierderile de vieţi omeneşti.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 19

Totodată, acesta a menţionat că autorităţile vor rămâne în alertă în următoarele ore, pentru a se asigura că nu vor fi probleme.

La rândul său, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat luni, la Antena 3 CNN, că nu s-au produs efectele foarte grave ale ploilor și inundațiilor estimate conform „scenariului cel mai rău” de lucru. „Noi am mers după un scenariu care este scenariul cel mai grav, care ni s-a dat de către specialiști”, a spus Arafat.

„La acest moment putem spune că impact sau efecte grave, cum era scenariul cel mai rău după care am lucrat, n-au fost, ceea ce este foarte bine”, a adăugat șeful DSU. 

Urmărește-ne pe Google News