„Vom avea vremea instabilă mâine în regiunile vestice, apoi se vor extinde în toată țara. Acest lucru însemnând averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, căderi de grindină, vijelii și cantități importante de apă, peste 20-25l/mp, izolat chiar peste 40l/mp”, explicat specialistul.

Vremea rea din weekend va continua și la începutul săptămânii viitoare. Pe lângă fenomenele extreme, meteorologii anunță și o răcirea accentuată.

Temperaturile vor scădea brusc în vest, nord și centru, chiar și cu 10 – 15 grade Celsius în doar 24 de ore. De sâmbătă până luni, vremea va fi rece în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, unde maximele vor fi cuprinse între 10 și 16 grade Celsius.

De asemenea, pe crestele munților, în masive precum Retezat, Godeanu sau Parâng, ploile se vor transforma, trecător, în lapovițe și ninsori.

„Duminică, răcirea va continua, astfel încât vom avea o vreme cu mult mai rece decât în mod normal a avea la această dată. Temperaturile maxime de duminică se vor situa, în marea lor majoritate, între 12…13 și cel mult 23…24 grade Celsius. Și în Capitală, vremea va fi la fel”, a precizat Alina Șerban.

Conform prognozei ANM, în săptămâna 16-23 septembrie, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai coborâte în extremitatea de vest a ţării. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile.

Urmărește-ne pe Google News