Așa se întâmplă și în New York, oraș în care mai multe construcții sau parcuri au fost amenajate acolo unde odinioară și-au găsit odihna veșnică înaitașii locuitorilor de astăzi.
Washington Square Park
O istorie plină de semnificații pentru această zonă. În anul 1797, 10.000 de oameni, victime ale epidemiei de febră galbenă. Mai mut, pe aceași teren, mai mulți prizonieri de la închisarea Newgate au fost executați prin spânzurare de copaci, apoi îngropați.
Zona a fost transformată ulterior în parc, însă nici un cadavru nu a fost înlăturat.
Central Park
Unul dintre cele mai cunoscute parcuri ascunde și el sute de cadavre, se pare nu prea bine îngropate. Astfel, mai mulți îngrijitori ai parcului au descoperit rând pe rând, coșciuge datând din anii 1800.
Madison Square Park
1.300 de cadavre. Cam atâtea estimeză specialiștii că s-ar afla sub pământ, din perioada 1791-1794, când pacienții decedați ai spitalului Bellevue erau duși laolaltă și îngropați în acel loc, în urma unor epidemii.
Vezi aici fotografii din locațiile sub care se ascund sute de mii de cadavre.

Există cazuri și în România

Brăila
Muncitorii care săpau la fundaţia unei case de patrimoniu au dat peste un schelet uman. Osemintele, cred arheologii, sunt mult mai vechi decât clădirea. Datează, cel mai probabil, din secolele 16-17, când în zonă era un cimitir.
Specialiştii spun că este vorba despre o descoperire arheologică, pentru că locuinţa, care datează din secolul 19, a fost construită pe un mormânt.
Bistrița
O firmă din Bistriţa a primit certificat de urbanism pentru ridicarea unei clădiri multifuncţionale într-un cartier central al oraşului, fără ca Primăria să ştie că în zonă a existat un cimitir. Un dascăl de istorie din oraş, a scris un studiu despre cimitirele din Bistriţa, prilej cu care a descoperit că pe locul unde s-a construit prima biserică românească a oraşului şi unde a existat pe vremuri un cimitir se vor face construcţii.

 
 

Urmărește-ne pe Google News