„Bugetul pentru bursele elevilor este în anul 2022 de 5 ori mai mare decât în anul 2020 (1,332 miliarde lei fata de 270 milioane lei in 2020) și este asigurat de la bugetul de stat”, a subliniat oficialul.

El mai subliniat că toți elevii care învață într-o alta localitate decât cea de domiciliu au asigurat de la bugetul de stat decontul transportului între localitatea de domiciliu și școala, iar acești bani se acordă „separat de bursele acordate pentru sprijin socio-economic și/sau medical sau de bursele acordate pentru performanta școlară”.

„Toți elevii care au nevoie de sprijin din perspectiva socio-economică sau medicală primesc anul acesta burse sociale în valoare de 200 lei/luna, 12 luni/an! Bursa socială se poate cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu”, subliniază ministrul.

Sorin Cîmpeanu mai anunță că „Ministerul Educației a decis să acorde burse sociale în același cuantum minim, garantat, de 200 de lei nu doar elevilor proveniţi din familii cu venituri reduse, ci și altor categorii de copii și tineri de vârstă şcolară aflaţi în situaţie de risc, indiferent de venitul familiei: tineri cu dizabilităţi sau boli cronice, copii care provin din centrele de plasament, orfanii de unul sau de ambii părinţi”.

„Reprezentanții politicianismului care solicită să primească burse sociale și toți elevii proveniți din familii cu venituri mari sau foarte mari, doar pentru că locuind în proximitatea marilor orașe învață in licee din București, Cluj, Iași, Timișoara sau Sibiu, solicită ca elevii aflați cu adevărat in dificultate să aibă un sprijin material puternic diminuat! Iar cu acest lucru Ministerul Educației nu poate fi de acord!”, mai scrie ministrul Educației.

 
 

Urmărește-ne pe Google News