1. O ofertă mai bună
Cel mai des întâlnit motiv pentru care o persoană renunţă la un job este atunci când deja a primit o oferă mai convenabilă. Bani mai mulţi, o poziţie mai spre management sau, în funcţie de necesităţi, o locaţie sau un program mai favorabil.
2. Colegi sau şefi enervanţi
Pentru unii oameni colectivul în care lucrează este important, astfel încât dacă sunt neînţelegeri permanente, colegii sau şefii sunt percepuţi ca fiind enervanţi, răi, inflexibili sau incorecţi, aceştia îşi vor părăsi locul de muncă.
3. Salariul
Dacă o persoană are salariul mic, se întâmplă de multe ori să nu mai aştepte o ofertă mai avantajoasă, ci să plece pur şi simplu, considerând că orele lucrate şi efortul depus nu sunt remunerate corespunzător.
4. Programul
Uneori, mai ales pentru studenţi sau pentru cei care au o familie, munca peste program sau orele lungi de stat la birou sunt un factor perturbator. Aşadar, aceştia preferă să renunţe la un loc de muncă, numai pentru a avea timp pentru viaţa profesională sau pentru studii.
5. Lipsa satisfacţiei
Un angajat care vrea să-şi dezvolte o carieră va demisiona cu uşurinţă în momentul în care va realiza că stagnează, că nu are ce lucruri noi să înveţe sau că nu are unde să mai avanseze, ca ierarhie.