„Pacienţii aveau multiple patologii şi au fost efectuate o serie de manevre şi proceduri invazive. Infecţiile se referă la germeni cu rezistenţă mare la antibiotice, pioceanic şi acinetobacter”, a precizat dr. Adriana Pistol, în conferința de presă organizată la Spitalul Clinic Județean Mureș.
După cele cinci decese, produse în ultimele zile, începând de joi, 13 octombrie, au fost sistate toate internările la ATI, despre care oficialul din MS a spus că „este o secție autorizată provizoriu, care nu oferă condiții tocmai optime pentru îngrijirea pacienților”, și a început o activitate de curăţenie şi dezinfecţie în saloane.
Toți pacienții deja internați vor fi supuși unui „screening bacteriologic, pentru a vedea dacă mai există situaţii în care pacienţii au fost colonizaţi cu aceste două bacterii sau cu alte tipuri de bacterii. Ei vor fi mutați provizoriu în alte secții”, a mai spus dr. Pistol.
Pistol a precizat că spitalul mureșean este unul dintre puţinele din ţară care raportează infecţiile asociate asistenţei medicale, „un lucru extrem de util pentru că astfel putem să implementăm măsuri cât mai rapid posibil pentru ca astfel de cazuri să nu se perpetueze”.
Aş vrea să informez populaţia judeţului Mureş asupra faptului că spitalul se străduieşte să întreprindă şi să implementeze toate măsurile discutate. Populaţia trebuie să aibă încredere în unităţile sanitare şi în acest spital.
Adriana Pistol:
Foto: Agerpres
Erată: în versiunea inițială a textului am notat eronat că este vorba de Spitalul Clinic Județean de Urgentă Târgu Mureș, asta deși este vorba de Spitalul Clinic Județean Mureș.
La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!