Centrrul  pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au spus că peste 25 de persoane au fost infectate din 16 mai până acum cu bacteria E. Coli.

Două dintre victime sunt din Minnesota, iar celelalte trei din Arkansas, California și New York.

Potrivit celei mai recente declarații din partea CDC, cele mai multe dintre persoanele afectate s-au îmbolnăvit acum două-trei săptămâni, când salata contaminată era încă pe rafturile magazinelor.

Din persoanele infectate, 89 au fost spitalizați și 26 au dezvoltat un tip de insuficiență renală cunoscut sub numele de sindrom hemolitic uremic.

Agenția de Sănătate Publică din Canada a înregistrat, de asemenea, șase cazuri de E. coli „cu o amprentă genetică similară” cu cea a infecțiilor din SUA.

Epidemia de E. coli a început în aprilie și s-a răspândit în SUA.

Salata cultivată în regiunea Yuma din Arizona este considerata a fi sursa ultimului focar, deși Food and Drug Administration spune ca nici un cultivator, distribuitor sau regiune nu poate explica răspândirea.

O investigație este în curs de desfășurare.

CDC a spus că unele dintre persoanele afectate nu au mâncat salată, dar au avut contact cu alții care s-au îmbolnăvit.


Citește și: CAMPANIE LIBERTATEA/Sindromul Italia. Copii bolnavi de dor de mamă. Poveștile care ar putea să ne ajute să înțelegem și, poate, să reparăm (VIDEO)


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News