Aventura celor cinci agenți rutieri – ce au vârste cuprinse între 36 și 48 de ani -, a durat între lunile iulie și august ale anului trecut, adică exact în plin sezon estival, când românul își face drum către Litoral. Extrem de vigilenți la tot ce mișcă pe șoseaua lor, polițiștii îi opreau imediat pe vitezomani sau pe cei care încălcau regulile rutiere și îi taxau prompt. Numai că, spun surse judiciare, subofițerii nu tăiau întotdeauna chitanță, ci îi ”taxau” pe șoferi doar pentru propria bunăstare.
Polițiștii îi ”taxau” pe șoferii căzuți în greșeală cu sume cuprinse între 50 de lei și 1.000 de lei
”În timp ce se aflau în tura de serviciu, nu neapărat toți împreună, cei cinci agenți au primit bani și bunuri de la șoferi pentru a nu-i sancționa contravențional pentru încălcări ale regimului rutier. Din informațiile obținute în timpul anchetei, ofițerii DGA au aflat că polițiștii luau între 50 de lei și 1.000 de lei de la fiecare șofer. Ancheta va stabili dacă cei cinci agenți rutieri lucrau împreună, ca un grup. Vor fi vizionate imaginile surprinse de camerele video montate pe autostradă și vor fi audiai martori”, ne-au dezvăluit surse judiciare.
Trei capete de acuzare împotriva celor cinci agenți rutieri
Când nu puneau mâna pe bani nemunciți, doi dintre agenții rutieri șpăgari se îndeletniceau cu falsificarea proceselor verbale de contravenție pe care le completau în locul șoferului. Toată povestea, demascată de ofițerii DGA în urma unor informații obținute din teren, a ajuns acum în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița. Acuzațiile care li se aduc celor cinci agenți rutieri de la Brigada Autostrăzi și Misiuni Speciale sunt luare de mită, abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale.
Primul interviu cu Sebastian Ghiță după plecarea acestuia din țară: ”Negulescu îmi pregătise o celulă mizeră”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro