UPDATE 20.45. Au fost efectuate cinci rețineri, între care asistente, registratori, o angajată DSP și o persoană care era intermediar, informează G4Media.ro.
Percheziții au avut loc și la centrul de vaccinare din Vama Petea, unde ar fi fost falsificate în jur de 2.000 de certificate de vaccinare, au declarat surse judiciare pentru ziarul Libertatea.
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID”, anunță DNA, prin intermediul unui comunicat de presă.
În total, astăzi au loc 13 percheziții la mai multe locuințe din Bihor și Satu Mare, dar și la o instituție publică.
Între persoanele vizate de percheziţii se numără o asistentă medicală angajată a DSP Bihor. Anchetatorii au descins în locuinţa acesteia din Oradea. Se pare că femeia era implicată în reţeaua de eliberare a certificatelor false Covid, scrie ziarul local Ebihoreanul.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 3În ultimele luni au avut loc percheziții în mai multe județe din țară privind vaccinarea fictivă.
La începutul lunii noiembrie, un medic de familie din Mehedinți a fost săltat de polițiști, fiind principalul suspect într-un caz de vaccinare fictivă. El este bănuit de anchetatori că ar fi înregistrat în registrul de vaccinare mai multe persoane care nu erau imunizate, dozele fiind aruncate la chiuvetă. Medicul ar fi realizat zeci de astfel de vaccinări false unor oameni din întreaga țară.
La finalul lunii august, directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, doctorul Cristian Oancea, a afirmat că a observat tot mai mulți pacienți vaccinați care ajung la spital cu forme severe de COVID, acuzând că aceștia ar fi fost imunizați doar fictiv, pentru a obține certificate și a vorbit despre un fenomen de „vaccinare la chiuvetă”.
Pe 2 septembrie, un medic de familie din Dâmbovița a fost reținut și apoi pus sub control judiciar sub acuzația că a vaccinat fictiv 10 fotbaliști de la echipa de liga a treia FC Pucioasa. La finalul lunii august, secretarul de stat Andrei Baciu preciza că 370 de persoane au încercat să obțină certificate de vaccinare în baza unor adeverințe posibil false.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro