Dintre cei opt sportivi, care au vârste cuprinse între 21 și 23 de ani, cinci au fost acuzaţi de omor şi condamnaţi la închisoare pe viaţă.
Ceilalți trei rugbiști au fost condamnaţi ca „participanţi secundari”, primind câte 15 ani de închisoare, pedeapsa maximă posibilă pentru această infracţiune.
Astfel, judecătorii María Claudia Castro, Emiliano Lázzari şi Christian Rabaiavan i-au condamnat pe Máximo Thomsen (23 de ani), Ciro Pertossi (22), Enzo Comelli (22), Matías Benicelli (23) şi Luciano Pertossi (21) la închisoare pe viaţă, în timp ce Ayrton Viollaz (23), Blas Cinalli (21) şi Lucas Pertossi (23) au fost condamnaţi la 15 ani de închisoare.
La procesul de la Dolores, la 220 km de Buenos Aires, procuratura a invocat o „dorinţă de a ucide” împărtăşită „de toţi”, o „coordonare” a atacului, în timpul căruia atacatorii au împiedicat pe oricine să vină în ajutorul victimei.
La ultimul discurs după pledoarii, inculpaţii, tăcuţi în cea mai mare parte a procesului, au cerut iertare şi clemenţă, asigurând, unii în lacrimi, că „nu au intenţionat niciodată să-l omoare” pe Fernando.
„Procesul jucătorilor de rugby”, aşa cum a fost cunoscut în Argentina, a stârnit şi dezbateri pe mai multe teme precum violenţa, efectul de turmă, masculinitatea sau alcoolismul în rândul tinerilor.