Născută la București, pe 31 iulie 1979, Simona Săndulescu tocmai împlinise 43 de ani. A studiat orga la Universitatea Națională de Muzică București, avându-i ca profesori pe Lidia Sumnevici, Dolores Chelariu și Dan Racoveanu, potrivit autobiografiei de pe site-ul său.
După absolvire, Simona Săndulescu și-a continuat studiile cu un Master în Stilistica Interpretativă Instrumentala și un doctorat, susținut în anul 2010 obținând calificativul maxim, summa cum laude. În paralel cu studiile universitare și postuniversitare a urmat cursuri de măiestrie cu profesorii Helmut Plattner (Germania) și Jurg Lietha (Elvetia) dar și de muzică de camera, cu profesorul Vladimir Lakatosz (Germania).
Simona Săndulescu colabora cu numeroase orchestre și coruri
Simona Săndulescu era organist colaborator permanent al Orchestrei Naționale Radio, Orchestrei de Camerp Radio, Corului Academic Radio, Corului de Copii Radio, al Orchestrei Filarmonicii George Enescu, dar și al Corului Academic al Filarmonicii George Enescu.
A cântat sub orchestra a zeci de mari dirijori români și internaționali printre care Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Nicolae Moldoveanu, Cristian Măcelaru sau Gabriel Bebeșelea.
Cea mai importantă realizare în calitate de organist solist a fost interpretarea Simfoniei a III-a în do minor (numita si Simfonia cu orga) de Camille Saint Saens, alături de Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului Tomas Brauner (mai 2016), nota aceasta.
A fost prezentă la Festivalul Internațional George Enescu, cântând alături de Royal Liverpool Philharmonic Orchestra în 2015. Tot in cadrul Festivalului Internațional George Enescu, editia 2015.
Cânta la Biserica Franceză din București
A susținut recitaluri la Universitatea de Muzică București, Biserica Italiană, Biserica Franceză, dar și în țară, la Brașov, Sighișoara, Sinaia, Galați.
A scos două CD-uri intitulate Oremus, CD-uri ce conțin muzica sacră. Majoritatea lucrărilor prezentate pe aceste doua CD-uri sunt realizate cu acompaniament de orgă.
Simona Săndulescu cânta și în biserici catolice. Era de altfel organistă a Bisericii Franceze Sacre-Coeur din București, din anul 1992 și până în prezent. Cânta și la Catedrala Sfântul Iosif.
Ce trebuie să faceți dacă aveți un moment dificil
Pentru consiliere în situaţii de criză suicidară puteţi contacta Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului între 19:00 – 7:00 la numărul de telefon 0800 801 200 (apelabil gratuit la nivel naţional din orice reţea) sau prin email la sos@antisuicid.ro.