Miliardarul de 37 de ani, care a început cu închirierea propriului său apartament pe Airbnb, participă la ședințe săptămânale de yoga împreună cu iubita lui și a declarat că își va dona cel puțin jumătate din avere în scop caritabil.

Afacerea a început-o în toamna lui 2007, ca o modalitate de a-și plăti chiria. Cei trei colegi de cameră au perceput 80 de dolari pe noapte de la persoane necunoscute pentru o cameră în San Francisco, atunci când toate locurile de la hoteluri erau ocupate din cauza unui festival. În primăvară, ei au lansat compania numită AirBed & Breakfast – Airbnb.

În ciuda averii sale, milionarul trăiește relativ modest, arată businessinsider.com. În anul 2016, Chesky și ceilalți doi co-fondatori ai companiei, foștii săi colegi de cameră Joe Gebbia și Nathan Blecharczyk, precum și soția celui din urmă, au spus că-și vor dona cel puțin jumătate din avere în scop caritabil, pe parcursul vieții. Într-un interviu, geniul din spatele Airbnb spunea că și-a închiriat apartamentul din San Francisco, dar face și yoga alături de iubita lui, Elissa, pe care a cunoscut-o pe Tinder – rețeaua de socializare destinată calor care-și caută parteneri sexuali și/sau de viață.

Brian Chesky și iubita lui, Elisa

În 2015, Chesky a declarat, pentru revista People, că încă locuiește în apartamentul în care a luat naștere compania sa.

„Încă locuiesc în apartamentul de atunci și încă îl închiriez pe Airbnb, așa că poți să-l închiriezi. Este disponibil pe parcursul întregului an și poți să rezervi canapeaua pentru doar 50 de dolari”, a spus Chesky.

Compania urmează a fi listată la bursă în 2019 și are mai mult de 6 milioane de locații de cazare listate în 100.000 de orașe în toată lumea. Conform unei estimări Forbes din martie 2018, Airbnb valorează 38 de miliarde de dolari.

Urmărește-ne pe Google News