Simona Bucura-Oprescu va fi noul ministru Muncii în Guvernul Marcel Ciolacu, după demisia lui Marius Budăi de săptămâna trecută din cauza scandalului azilelor groazei dezvăluit de publicațiile Centrul de Investigații Media și Buletin de București, scandal devenit dosar la DIICOT.

Trei mandate de deputat

În vârstă de 43 de ani, Simona Bucura-Oprescu este la al treilea mandat de deputat PSD de Argeș, este de profesie economist, după ce a terminat Facultatea de Științe Economice la Universitatea de Stat din Craiova, după care a urmat cursuri post-universitare la Academia de Poliție și un master la aceeași instituție, după care a terminat un curs postuniversitar la Academia Națională de Informații.

Potrivit presei locale, citate de G4Media, în CV-ul Simonei Bucura-Oprescu există o „gaură” de cinci ani în care nu apare nimic. Asta pentru că din CV și-ar fi șters un doctorat la Academia Națională de Informații, dar și o altă facultate de studii economice.

În plus, Simona Bucura-Oprescu afirma în noiembrie anul trecut în mod eronat că România are un parteneriat strategic cu China și își afirma aprecierea față de intenția Chinei de a deschide la Pitești un Institut Confucius.

În perioada 2011-2012 a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș.

Simona Bucura-Oprescu nu deține niciun imobil sau teren, are o mașină Mercedes, două arem de vânătoare cu lunetă fiecare în valoare de 6.000 de euro, 120.000 de lei și 14.000 de euro și are împrumuturi acordate de 18.000 de euro.

Deputata PSD are datorii de aproape 100.000 de euro la bânci.

În ultimul an, Simona Bucura Oprescu a câștigat 142.000 de lei – indemnizația de deputat, iar soțul acesteia, în jur de 150.000 de lei.

foto: Facebook

Urmărește-ne pe Google News