Președintele USR, Cătălin Drulă, a publicat pe Facebook un extras din hotărârea BEC, în care apare numele lui Viorel Mocanu.

Avocatul a devenit cunoscut prin legătura cu Dragnea. În 2017, preşedintele de atunci al PSD, Liviu Dragnea, a depus o plângere la CEDO în care contesta condamnarea de doi ani de închisoare cu suspendare în „Dosarul Referendumului”. Agent guvernamental al României la CEDO era la acel moment Catrinel Brumar, care a respins plângerea lui Dragnea.

În februarie 2019, ea a fost înlocuită cu Viorel Mocanu, care a devenit agent guvernamental la CEDO și a schimbat poziţia statului român, admițând plângerea fostului șef al PSD. Altfel spus, Mocanu a acționat contra statului român, deşi reprezenta interesele României.

După jumătate de an, în august 2019, el și-a dat demisia din funcția de secretar de stat, agent guvernamental la CEDO, când premier era Viorica Dăncilă.

Apoi, în martie 2020, Agenția Națională pentru Integritate a decis că Viorel Mocanu a fost în stare de incompatibilitate în perioada aprilie-iulie 2019, fiind simultan secretar de stat – agent guvernamental pentru CEDO şi membru în Consiliul de Administraţie al TAROM. Avocatul a încasat în timpul mandatului la Tarom peste 65.000 de lei, conform declaraţiei de avere, dar a susținut că „nu am fost incompatibil în nicio perioadă” și a anunțat că va contesta soluția în instanță.

Viorel Mocanu a mai fost consilier onorific și avocat al ministrului PSD al Sănătății, Sorina Pintea, care a avut mandatul de ministru în perioada ianuarie 2018-noiembrie 2019. El a mai fost și avocatul lui Sorin Oprescu, Rovana Plumb în dosarul Belina, Florin Salam și Oana Zăvoranu.

Alianța Dreapta Unită, respinsă de Biroul Electoral Central la cererea PSD

Biroul Electoral Central a respins duminică, 17 martie, Protocolul de constituire a alianţei USR-PMP-Forţa Dreptei, la cererea PSD, pentru că în Registrul partidelor politice, „preşedinte al Partidului Mişcarea Populară este Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte PMP”. Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cel al PMP, Eugen Tomac, dar și cel al Forței Dreptei, Ludovic Orban, vor ataca decizia.

Cele trei partide de opoziție au transmis că PSD și PNL au mai comis un abuz prin respingerea reprezentantului PMP și al Forței Dreptei în Biroul Electoral Central, „fără temei legal”.

USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat că vor candida împreună la alegerile europarlamentare și la cele locale din 9 iunie sub sloganul Alianței Dreapta Unită, intitulat „Nu îi lăsa să-ți fure viitorul. Alege România modernă!”.

Calendarul alegerilor din acest an:

  • 9 iunie – europarlamentare și locale
  • 15 și 29 septembrie – prezidențiale
  • 8 decembrie – parlamentare

 
 

Urmărește-ne pe Google News