- Administrator, director și președinte de consiliu de administrație în ultimele două decenii, Corbuleanu are o singură pauză însemnată: între 2010 și 2014, când lucra ca inginer la o firmă deținută de el. Compania câștiga contracte pe bandă rulantă cu Primăria Sector 4, unde edil era Piedone și unde Corbuleanu lucrase în trei rânduri.
Rotația funcțiilor prin primăriile bucureștene continuă cu noi nume. După ce ultimii doi foști edili la Primăria Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și interimarul Mircea-Horațiu Nicolaidis, au lucrat, în ultimele două decenii și jumătate, în trei primării, bifând funcții la sectoarele 4, 5 și 6, pe listă apare acum și noul director al companiei Infrastructură S5, Florentin Corbuleanu.
Intrat în administrația bucureșteană în 2004, Corbuleanu este în prezent președintele Consiliului de Administrație al firmei Salubritate și Deszăpezire S3.
Preluând acum și conducerea de la Infrastructură Sector 5, Corbuleanu va lucra, practic, pentru a patra primărie, după cea a Municipiului București și a sectoarelor 3 și 4.
Mutat pe funcții
Când Corbuleanu a ajuns prima dată într-o primărie, la sectorul 4, la conducerea ei era PNL-istul Adrian Inimăroiu. A urmat un lung șir de funcții. Florentin Corbuleanu a fost, pe rând, director inspector de specialitate, apoi director general și președinte al Consiliului de Administrație ADP Sector 4.
Același ADP unde fusese șef, imediat după, și fostul șef de la Infrastructură, Florin-Niculae Titică.
Titică a plecat la începutul lunii, după ce Libertatea a arătat că un muncitor din subordine îi lucra la casă, potrivit imaginilor surprinse de aplicația Google Street View. Tot ziarul a publicat și informația că fostul șef a luat o primă de 21.000 de euro, iar mașina sa de serviciu avea lumini stroboscopice, ca la MAI, montate fără niciun drept.
Cine este Corbuleanu?
CV de director, președinte CA, administrator
În ultima vreme, Corbuleanu, 53 de ani, era cunoscut drept un om de încredere al lui Robert Negoiță, primarul sectorului 3.
O scurtă privire pe CV-ul său arată că noul șef de la Infrastructură S5 s-a plimbat prin peste zece funcții de conducere în Primăria Sectorului 4, apoi 3 și Primăria Municipiului București. Și nu numai.
Ce funcții a ocupat Corbuleanu din 2004 încoace, conform CV-ului său:
- 2004-2005 – director Inspector de Specialitate – Gr. I, Primăria Sector 4
- 2005-2006, 2007-2008 – director general/președinte al Consiliului de Administrație, Administrația Domeniului Public și Privat Sector 4
- 2007, 2010-2014 – inginer la propria firmă, Professional Power SRL
- 2013-2014 – administrator la ADPB Spații Verzi S.R.L.
- 2014-2017 – administrator la Administrarea Domeniului Public București S.A
- 2015-2018 – președinte al Consiliului de Administrație la ADP București S.A.
- 2014-2017 – membru în Consiliul de Administrație la Administrare Active Sector 3
- 2017-2018 – director general și administrator provizoriu la Salubritate și Deszăpezire Sector 3
- 2018 – director general la Administrare Active Sector 3
- 2018 – director general provizoriu la Trustul de Clădiri Metropolitane București
- 2018-2020 – director general la Administrarea Domeniului Public București S.A.
- 2018-2022 – președinte al Consiliului de Administrație Administrare Active Sector 3
- 2022 – președinte al Consiliului de Administrație la Salubritate și Deszăpezire Sector 3
- 2022 – director general la Infrastructură Sector 5
Șef în sectorul 4, apoi afaceri cu sectorul 4
Două pauze a avut Corbuleanu în cariera de bugetar. În care a fost, în 2007 și 2010-2014, inginer la propria firmă, Professional Power SRL.
A fondat-o împreună cu soția sa, Gioconda, și deținea, alături de ea, câte 50% din acțiuni. Acum, în firma fără activitate mai apare doar partenera de viață.
Perioada în care apare că lucrează la Professional Power SRL se împletește cu cea de șef în Primăria Sectorului 4. El a plecat după ce Piedone a câștigat scaunul de primar, însă a revenit cu afaceri în Primăria Sectorului 4 în această perioadă în care nu a mai lucrat în primărie.
Astfel, în 2013, Corbuleanu, prin Professional Power, a câștigat 10 contracte cu Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Sector 4, arată termene.ro, care înglobează arhiva Sistemului Electronic de Achiziții Publice.
Lucrări de construcții, uși ignifuge, desfacere hidroizolație, transport deșeuri, înlocuire instalație tubulatură ventilație aer, înlocuire instalație colectare ape pluviale, jgheaburi și burlane, tavan casetat, vopsitorii, glet ipsos, tencuieli, toate au fost făcute de firma lui Corbuleanu.
Pe 27 ianuarie 2014, Florentin Corbuleanu a renunțat la acțiuni și la funcția de administrator.
Rămâne și la sectorul 3
Din martie, Corbuleanu a fost numit președinte al Consiliului de Administrație de la Salubritate și Deszăpezire S3, una dintre companiile din subordinea Primăriei Sectorului 3 și cea care administrează controversata stație de sortare de la Cățelu, despre care ziarul a scris încă din 2019.
Corbuleanu a fost cel care a confirmat, pentru Libertatea, închiderea stației de sortare. Asta după ce, cu nici două luni înainte, într-o ședință de Consiliu Local, nega lucrul acesta.
„Nu știu de unde are dânsa (n.r. – consilierul local Andreea Weinerich) informația că stația de sortare se va închide. Eu nu am această informație. Că se va construi într-un anumit moment o altă stație de sortare, pentru dezvoltarea sectorului 3, este o altă problemă. Deci, repet, stația funcționează și va funcționa în continuare”, spunea Corbuleanu pe 28 aprilie.
Contactat joi de Libertatea, Florentin Corbuleanu a menționat că va rămâne pe ambele funcții, și pe cea de director la Infrastructură Sector 5, și pe cea de președinte al CA în compania Primăriei Sectorului 3.
„Funcțiile nu sunt incompatibile, pot rămâne și în Consiliul de Administrație de la sectorul 3. Am avut o propunere din partea CA de la Infrastructură în sensul acesta și am acceptat-o”, a explicat funcționarul.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro