Președinția  a mai transmis că șeful statului consideră că „lupta anticorupție nu trebuie, în niciun caz, abandonată„.

Procurorul șef-adjunct al DNA, Marius Iacob, este cel care asigură în acest moment interimatul direct. Călin Nistor, celălalt adjunct al instituției, se află în concediu, astfel că- potrivit procedurii în vigoare – interimatul e preluat de adjunctul rămas. Totul se întâmplă după apariția decretului de revocare a șefei DNA în Monitorul Oficial.

Procurorul Marius Iacob s-a remarcat, după instrumentarea unor dosare complexe pe vremea când era magistrat la Parchetul Instanței Supreme. Astfel, el este magistratul care a instrumentat „cazul Elodia”, dar și dosarul „Maternitatea Giulești”.

Totodată, la DNA, el a preluat – în primă fază – frâiele cercetărilor în Dosarul Colectiv, privindu-l pe fostul edil Cristian Piedone și pe angajații din primărie și de la ISU. În DNA, Marius Iacob s-a ocupat, în principal, de coordonarea serviciilor teritoriale ale Direcției Naționale Anticorupție.

În schimb, în luna mai a.c., Marius Iacob şi un şef de serviciu DNA au fost acuzaţi de abateri în legătură cu procesul Iorga-DNA.

Este cunoscut conflictul dintre Laura Codruța Kovesi și Mihaiela Iorga, procuror la DNA Ploiești. În februarie 2018, DNA informa că procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale).

Totodată, în vara lui 2017, Mihaela Iorga a fost revocată din funcție de către Laura Codruța Kovesi pe motiv că nu ar fi înregistrat un denunț. Procuroarea a contestat decizia la Curtea de Apel din București, iar magistrații de acolo i-au dat câștig de cauză.


Citește și: EXCLUSIV/ Pe banii cui s-au cazat în Elveția Dragnea și șeful SIE?! Libertatea i-a întrebat și au recunoscut că n-au plătit ei


 

Urmărește-ne pe Google News