Abia după două ore şi jumătate, după ce au adus o macara mai mare, “salamandrele”
au scos autoturismul, în care trupul neînsufleţit al lui Aurelian atârna pe dinafară, pe portiera din dreapta. Poliţiştii de la Rutieră au demarat cercetări în acest caz tragic. Fără a o
confirma oficial, ei susţin că şoferul avea viteză mare. În plus, agenţii care au venit în grabă la faţa locului vorbeau că, în zona respectivă, autoturismele derapau groaznic din cauza materialului antiderapant aruncat în timpul nopții precedente pe şoşea. Acest lucru a fost confirmat de mai mulţi martori care au povestit că Skoda bărbatului de 36 de ani “a dansat” pe carosabil înainte de a plonja în Lacul Floreasca. Dacă aceste informații sunt reale, ziarul Libertatea adresează public o întrebare autorităților: cine răspunde pentru moartea acestui om? Sau, ca în atâtea alte cazuri, și de această dată tot mortul va fi de vină?
Aşa poţi să scapi cu viaţă dintr-o maşină scufundată
O maşină care plonjează în apă poate fi o capcană mortală, dar şi o şansă la viaţă,
dacă ştii cum să foloseşti fiecare element în avantajul tău şi dacă natura accidentului îţi mai permite acest lucru.
1. Atunci când devii conştient că impactul cu apa e inevitabil, trebuie să apuci volanul calm în următoarea poziţie: mâna stângă la “fără un sfert” şi dreapta la “şi un sfert”.
2. Dacă maşina nu a avut viteză mare, a plonjat cu roţile în jos şi încă pluteşte, grăbeşte-te să deschizi geamul, să decuplezi centura şi să ieşi pe plafon cât mai repede.
3. Dacă maşina a început să se scufunde, desfă centura de siguranţă cu atenţie. Portiera nu se va deschide decât când maşina va fi plină cu apă. Dă-ţi jos hainele (acestea se îmbibă, te trag în jos) şi bagă-le împreună cu telefonul mobil într-o pungă. Respiră puternic şi des pentru a-ţi oxigena sângele. Scoate o tetieră şi sparge geamul cu cele două tije. Poţi folosi orice obiect metalic, dur şi ascuţit sau un ciocan special, dacă ai maşina dotată cu aşa ceva. Trage aer puternic, ţine-ţi respiraţia, apucă punga cu haine şi mobilul şi ieşi pe geam.
4. Din cauza schimbului brusc al temperaturii, corpul va suferi un şoc termic. Nu trebuie să intri în panică, ci să continui să înoţi spre suprafaţă, întrucât adrenalina îţi susţine efortul. Mişcarea te va ajuta să nu intri în şoc hipotermic.
5. Odată ajuns la suprafaţă, înoată la mal, îmbracă-te ca să eviţi şocul hipotermic şi sună la 112, pentru a primi ajutorul adecvat. (Claudiu Pacearcă)
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!