Cuprins:
Deși în mod normal SPP trebuia să asigure paza și protecția candidaților între cele două tururi de scrutin, Călin Georgescu nu a dorit acest lucru. Însă el și-a asigurat singur spatele, având în vedere faptul că era însoțit de foști militari din legiunea străină și chiar de mercenari români.
Cine este „Lunetistul”
Printre acești bărbați care îl păzeau pe candidat se numără și Marin Burcea, supranumit și „Lunetistul” (n.red – aflat în dreapta candidatului). Fost trăgător de elită și caporal în Legiunea Franceză, Burcea s-a aflat preț de cinci ani la cârma operațiunilor desfășurate pe câmpul de luptă, făcând parte dintr-o secție de comando.
„Lunetistul” a petrecut doi ani în Guyana Franceză, însă, în același timp, îndeplinea misiuni și în Brazilia. De asemenea, Marin Burcea a fost prezent și în Mali.
Ulterior, în partea stângă poate fi văzut Romeo Anechiței, despre care nu se cunosc informații. Imediat lângă se află un alt bărbat misterios, iar identitatea sa nu este cunoscută.
În spatele lui Călin Georgescu pare să fie Eugen Sechila, lider al mișcării neolegionare și un susținător activ al ideologiei legionare. Ba mai mult, candidatul independent a fost surprins în compania acestuia chiar înainte ca cel dintâi să participe la o emisiune difuzată de „Gândul”.
Horațiu Potra, numitor comun
Sechila, despre care se spune că ar avea o legătură cu Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”, promovează frecvent simboluri și idei legionare. În trecut, Călin Georgescu și-a exprimat dezaprobarea față de legea care interzice legionarismul, spunând despre aceasta că este o „lege a vânzătorilor de țară”.
Acești bărbați misterioși sunt legați de Horațiu Potra, mercenar și fost luptător în Legiunea Străină. Potra a candidat pentru funcția de primar al orașului Mediaș, conform paginii web dedicate candidaturii sale.
Acesta deține o companie prin intermediul căreia trimitea militari în Congo. În urmă cu 13 ani, în 2011, magistrații din cadrul Tribunalului Sibiu l-au condamnat la mai bine de doi ani de închisoare cu suspendare în prima instanță. Potra era învinuit că a pus bazele unei grupări paramilitare care utiliza arme albe și de foc în antrenamente.
În plus, se spune că Potra ar avea contracte cu grupul rus Wagner.