Lista procurorilor care s-au înscris pentru şefia
Parchetului General este:

  • Ionel Corbu – Admis la interviu 14.01.2020 – 9.00
  • Florin-Daniel Căşuneanu – Admis la interviu 14.01.2020 – 10.30
  • Gabriela Scutea – Admis la interviu 14.01.2020 – 13.30
  • Laura Oprean – Admis la interviu 14.01.2020 – 15.00
  • Marian Drilea – Marga – Admis la interviu 15.01.2020 – 9.00
  • Daniel Horodniceanu – Admis la interviu 15.01.2020 – 10.30
  • Sorin Săndel Vasilache – Admis la interviu 15.01.2020 – 13.30
  • Răzvan Horaţiu Radu – Admis la interviu 15.01.2020 – 15.00

Prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu este cunoscut publicului în special prin faptul că este unul dintre procurorii militari care au instrumentat dosarul Protestului din 10 august 2018, scrie Mediafax.

Florin-Daniel Căşuneanu a fost procuror șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași și s-a transferat la Parchetul Militar Iași în cursul acestui an. El este cunoscut pentru că în perioada în care conducea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași și-a dat în judecată propria instituție cerând o creștere salarială

Gabriela Scutea a fost, între noiembrie 2006 – mai 2013, adjunct al Procurorului General, care era atunci Laura Codruţa Kovesi, şi era responsabilă pentru activitatea Secţiei judiciare. Ulterior, între mai – august 2013, a fost numită consilier al Procurorului General de atunci, respectiv Tiberiu Niţu. În ianuarie 2016, în perioada scandalului privind OUG 13, Gabriela Scutea deţinea funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei. Ea a candidat, în mandatul lui Tudorel Toader, la şefia DNA.

Laura Oprean este, din 2016 şi până în prezent, prim-adjunct al procurorului general (delegat). Înainte să ocupe această funcție a fost procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj. De asemenea a fost procuror șef al Serviciului DNA Cluj.

Pompiliu Marian Drilea-Marga a fost procuror la Serviciul DIICOT Brașov și este lector la Universitatea Transilvania din Braşov. El a ajuns în atenţia presei în 2012, după ce l-a interceptat pe preşedintele Traian Băsescu, în dosarul „Motorina”. De asemenea, despre el s-a scris că era în cărți pentru a prelua conducerea DNA înainte de Laura Codruța Koveși, în 2012. Presa scria, atunci, că este un apropiat al fostului premier Victor Ponta alături de care participa la raliuri. El a susținut și în luna aprilie interviul pentru funcția de procuror general.

Daniel Horodniceanu s-a înscris şi în cursa pentru şefia Parchetului General. Acesta a mai deţinut funcţia de şef al DIICOT. La ultima procedură de selecţie a unei conduceri pentru această funcţie, Horodniceanu a pierdut concursul, acesta fiind câştigat de Felix Bănilă. Postul a rămas, însă, vacant după demisia lui Bănilă în contextul scandalului în cazul Caracal.

Sorin Vasilache este procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov. Procuror criminalist, acesta a mai fost șef al Secției de urmărire penală și criminalistica de la Parchetul Curții de Apel Brașov și director adjunct al Institutului Național de Expertize Criminalistice.

Răzvan Horaţiu Radu este, din iunie 2019, delegat de Consiliul Superior al Magistraturii în funcţia de adjunct al procurorului general. Anterior a fost procuror detașat în funcția de Subsecretar de Stat – Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justiţie şi Tribunalul Uniunii Europene și procuror detașat în funcția de Subsecretar de Stat – Agentul Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului

 
 

Urmărește-ne pe Google News