Echipajul de dublu vâsle categorie ușoară este la a treia participare la Jocurile Olimpice, după Rio 2016 (locul 8) și Tokyo 2020 (6). Fetele au obținut împreună două titluri mondiale și unul european, plus câte un argint și aur la Europene.

Frumoasa Gianina van Groningen, fostă Beleagă, în vârstă de 29 de ani, s-a retras un an începând cu toamna lui 2022. În acel timp s-a și căsătorit cu unul dintre fiii Valeriei Răcilă van Groningen, campioană olimpică la Los Angeles 1984.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Ionela Livia Cozmiuc, în vârstă de 29 de ani, este soția vicecampionului olimpic Marius Cozmiuc și sora multiplului medaliat european Florin Lehaci.

Împreună cu soțul ei au purtat drapelul României la ceremonia de deschidere a acestei ediții. După 18 ani a adus primul aur mondial într-o probă cu tradiție tricoloră, unde canotoarele noastre au deținut supremația la trei ediții ale JO – Atlanta 1996, Sydney 2000 și Atena 2004.

Activează la CS Dinamo și relația excelentă pe care o are cu Gianina van Groningen e un exemplu de prietenie între sportivi aflați la cluburi rivale.

Canotajul are acum patru medalii la JO 2024, una de aur şi trei de argint. Team România are un bilanţ de şase medalii, două de aur, trei de argint şi una de bronz.

Urmărește-ne pe Google News