Prezent la şedinţa CNA, Dinu Malacopol, CEO SC Digital Cable Systems SA, a spus că societatea este investitor în acest program, care are difuzare naţională prin reţelele de comunicaţii electronice. ”Am identificat nevoia asta iniţial în rândul abonaţilor noştri de cablu şi din dorinţa de a le prezenta dumnealor servicii de mai bună calitate decât în prezent. Ne-am gândit să urmăm un trend care e prezent pe piaţa asta şi să ne facem şi noi un post TV. Împreună cu direcţia asta ar mai fi şi direcţia de acoperit nişa care în prezent nu e foarte bine acoperită, cea a filmelor româneşti, pentru că, nu ştiu dacă s-a menţionat până acum, canalul îşi propune, cel puţin în primul an sau poate mai mult, până terminăm această resursă, să difuzăm în exclusivitate filme româneşti”, a declarat Dan Voicu, directorul postului de televiziune, potrivit news.ro.

Postul de televiziune Cinematron nu se bazează exclusiv pe forţa financiară a grupului din care face parte, a mai spus reprezentantul televiziunii. ”Din anul doi postul va fi pe profit, urmând ca în anul patru să îşi recupereze investiţia. Nu ne propunem profituri extraordinare, ci pur şi simplu să fim un business sănătos, să îl difuzăm şi către alte societăţi şi, în principiu, să creştem gradul de satisfacţie al abonaţilor noştri şi al celor care se uită la postul respectiv”, a adăugat el.

La rândul lui, Adrian Popa, director de producţie, a explicat că televiziunea Cinemaraton nu se va rezuma la a difuza filme, ci va transmite prezentări ale acestor filme şi alte programe. Reprezentanţii postului au spus că prin ”filme istorice” se referă la filme care prezintă istoria naţională a României, ecranizări ale romanelor din literatura română, ”filme consacrate ale genului”, precum ”Neamul şoimăreştilor”, ”Burebista”, filme ce prezintă Războiul de Independenţă, Primul şi cel de-Al Doilea Război Mondial.

Ei au explicat că vor avea şi producţie proprie – emisiuni, materiale promoţionale, sinopsis, interviuri cu regizori şi actori protagonişti şi dezbateri pe tema filmelor, iar în timpul nopţii vor fi difuzate în buclă producţii proprii legate de istoria cinematografiei române şi mari personalităţi din această industrie.

Reprezentanţii televiziunii Cinemaraton au mai precizat că doresc să difuzeze atât filme realizate înainte de 1989, cât şi filme realizate recent.

În structura de programe, producţia proprie reprezintă 30,6%, iar producţiile audiovizuale ale altor producători, 69,4%. Programele culturale au o proporţie de 16,7%. Filmele vor ocupa un procent de 69,4%. Se va difuza un program de 24 de ore/zi, din care reluări, 10 ore/zi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News