Distribuitorii ruși de filme au adoptat anul trecut o schemă ilicită, obținând copii digitale ale filmelor difuzate în Kazahstan prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram – fără permisiunea proprietarilor drepturilor de autor.
De atunci, companiile de la Hollywood au luat măsuri drastice împotriva distribuției ilegale de filme în Rusia, împiedicându-i astfel pe ruși să experimenteze frenezia globală a filmelor „Barbie” și „Oppenheimer”, a relatat în iulie cotidianul economicVedomosti.
Dar o copie a filmului „Barbie”, obținută de pe un site de streaming ilegal, a ajuns într-un cinematograf în aer liber din orașul siberian Tyumen, potrivit radiodifuzorului RTVI.
„Vrem doar să proiectăm filme și să oferim acces la ceva divertisment în aceste realități dure în care ne aflăm”, a spus organizatorul proiecției din Tyumen.
Criticul rus de film Anton Dolin a criticat proiecția „Barbie” din Tyumen pentru dublajul „de rahat” și reclamele pop-up la jocuri de noroc, care sunt frecvente pe site-urile de streaming pentru conținut piratat.
Însă organizatorii au apărat această proiecție de calitate scăzută, spunând că este „o alternativă perfect normală pentru oamenii obișnuiți care doresc să iasă în oraș seara” și au promis că vor continua să difuzeze, cu mai puține reclame, pelicula „Barbie”.
Distribuitorii ruși au declarat pentru Vedomosti că „premierele digitale” de calitate superioară ale filmelor „Barbie” și „Oppenheimer” vor ajunge în cinematografele din Rusia nu mai devreme de toamna acestui an, având în vedere că există o diferență de 100 de zile între lansările din cinematografe.
„Barbie” a avut premiera mondială pe 21 iulie, cu excepția Rusiei, piață pe care marile studiouri de la Hollywood au abandonat-o după ce trupele Moscovei au invadat Ucraina la începutul anului 2022.
Foto: Profimedia Images
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina