Cristian Cioaca a ajuns la zdup pentru ca are o fire violenta. Acesta este unul dintre amanuntele de care Instanta Suprema a tinut cont atunci cand a decis arestarea politistului devenit celebru dupa disparitia suspecta a sotiei sale, dar inchis pentru ca si-a bagat nasul in corespondenta electronica a Elodiei Ghinescu.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat publicitatii, ieri, motivarea deciziei prin care a hotarat, la 24 ianuarie, arestarea lui Cristian Cioaca. Din cei trei judecatori care au pronuntat sentinta, doi au fost de acord cu masura luata. Al treilea a votat ‘impotriva’. Ieri, au iesit la iveala motivarile acestor decizii. Iata de ce a fost arestat Cioaca!
Cei doi magistrati care au luat o decizie in defavoarea politistului au considerat ca ofiterul e un tip violent. Asta dupa ce, spun ei, intr-o convorbire pe care Cioaca a avut-o cu Marius Breazu, colegul de serviciu la care a apelat ca sa intre in mailul Elodiei, sotul avocatei nu contesta ca si-ar fi sechestrat in beci prima nevasta.
A batut un suspect pe care il ancheta
In plus, tot intr-o discutie cu Breazu, Cioaca povesteste cum a batut o persoana pe care o ancheta si se plange ca respectivul l-a reclamat. ‘Inseamna ca nu l-ai batut destul!’, i-a replicat Breazu lui Cioaca. Judecatorii au accentuat si faptul ca inainte de a merge sa declare disparitia sotiei principala grija a politistului a fost sa umble in mailul femeii, ca nu a colaborat cu anchetatorii si ca nu s-a implicat in cautarea Elodiei.
In plus, Cioaca a recunoscut fapta, dar sustine insa ca ambele calculatoare erau bunuri comune. Instanta nu tine cont de acest lucru, spunand ca acest fapt nu are importanta, ‘cat timp este vorba despre informatii confidentiale cuprinse in date din sistemul informatic’. Prin urmare, magistratii au conchis ca faptele ofiterului prezinta pericol social si l-au arestat.
Un judecator a fost de partea politistului
Al treilea judecator a facut opinie separata, catalogand drept inadmisibil ce se intampla. Magistratul a spus ca anchetatorii nu au reusit sa-l aresteze pe Cioaca in dosarul de omor si ca au facut tot posibilul sa-l retina pentru altceva. Judecatorul considera ca politistul putea fi acuzat cel mult de violarea corespondentei, dar ca, potrivit legii, nu putea fi arestat pentru asa ceva si ca acesta este motivul pentru i s-a imputat accesul fara drept la un sistem informatic, fapta mult mai grava si aspru pedepsita.
Astazi afla daca ramane in arest
Recursul formulat de procurori impotriva deciziei luate de judecatorii de la Curtea de Apel Brasov, prin care Cristian Cioaca a fost eliberat sub control judiciar, este luat in discutie astazi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie din Bucuresti. Este a treia oara cand politistul apare in fata Instantei Supreme de la disparitia sotiei sale incoace. Prima data s-a cerut arestarea lui in dosarul in care este acuzat ca si-a ucis sotia, iar judecatorii nu i-au dat mandat. A doua oara, Cioaca a primit la Inalta Curte mandat de arestare in cazul acuzatiilor de acces fara drept in conturile de mail ale sotiei sale. Astazi, aceeasi Curte va hotari daca ofiterul ramane sau nu in arestul de la Brasov.