Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, cioban la o stână din Rucăr, se afla cu animalele pe munte în zona localității Săticul de Sus, când a fost atacat de animalul sălbatic.

Alerta s-a dat la 112 imediat, iar la fața locului s-au deplasat pompieri de la Detașamentul Câmpulung cu un echipaj SMURD, jandarmi și salvamontiști de la punctul din Voina.

Victima a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la spital.

„Aceasta prezintă plagă prin muşcătură la nivelul membrului inferior stâng, zona gambei şi plăgi superficiale la nivelul coapsei. Persoana este conştientă, cooperantă”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Cazul tinerei ucise în Munții Bucegi a ajuns în NY Times

„Moartea unei excursioniste a dus la decizia de a permite o vânătoare mai amplă de urși în România”, scrie The New York Times într-un articol în care prezintă dezbaterile din țara noastră referitoare la chestiunea apariției urșilor în zonele locuite. Jurnaliștii americani precizează, în același timp, că unii experți au descris sacrificarea planificată a animalelor ca fiind excesivă și au afirmat că aceasta nu va garanta siguranța oamenilor.

După moartea tinerei de 19 ani, în urma unui atac al unui urs pe un traseu montan, „aproape imediat, legiuitorii din România – care găzduiește două treimi din urșii bruni sălbatici din Europa și care a fost mult timp o destinație favorită pentru vânătorii de animale mari – au profitat de revoltă pentru a face presiuni în vederea unei sacrificări mai ample”, notează sursa citată.

Parlamentarii au fost chemați din vacanță de premierul Marcel Ciolacu într-o sesiune specială în care au votat „pentru mai mult decât dublarea numărului de urși bruni care pot fi uciși în mod legal în România, ridicând cota anuală de ucidere la 481, de la 220”, mai scriu jurnaliștii de peste ocean.

Urmărește-ne pe Google News