Marcel Ciolacu a precizat că, pe lângă suma de 10.000 de lei, primită săptămâna trecută de persoanele afectate de inundații, se acordă încă 15.000 de lei.

„(…) În urma unei decizii luate în coaliţia de guvernare PSD-PNL, acordăm încă 15.000 de lei cu care îşi pot înlocui bunurile distruse şi, de asemenea, banii pot fi folosiţi şi pentru achiziţia de combustibil pentru încălzirea locuinţei. Estimăm că peste 6.000 de persoane singure sau familii vor beneficia de acest ajutor”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern. 

De asemnea, Guvernul va aloca suma de 62 de milioane de lei autorităţilor locale din Galaţi pentru repararea drumurilor, podurilor și podețelor distruse sau grav afectate de inundaţii. 

„În acelaşi timp toate autorităţile sunt mobilizate pentru a lua măsurile ce se impun în funcţie de evoluţia debitului Dunării. Cel mai important este ca populaţia să fie informată pe toate canalele”, a mai declarat premierul Marcel Ciolacu.

Cum pot beneficia de bani

Ministrul finanţelor, Marcel Boloş, a precizat că în şedinţa de Guvern de miercuri se vor aloca suplimentar 35 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru ca fiecare familie care şi-a văzut casa lovită de urgie să primească ajutorul de urgenţă de 15.000 de lei.

„Sprijinul va putea fi folosit pentru achiziţionarea unor bunuri de bază în gospodărie, precum maşină de spălat, aragaz sau frigider. De asemenea, suma va putea fi utilizată pentru a cumpăra combustibil pentru încălzire sau gătit. Ajutorul se alocă suplimentar celor 10.000 lei pe care i-am acordat deja pentru nevoile imediate”, a explicat Boloş.

Potrivit ministrului, beneficiarii acestui ajutor vor încheia un acord cu agenţiile locale de plăţi, pentru ca ulterior să prezinte documente doveditoare pentru cumpărături, iar sumele neutilizate sau nejustificate vor fi returnate.

FOTO: IGSU

Urmărește-ne pe Google News