Ciolacu, aflat la Suceava, a fost întrebat despre protestul medicilor din fața Guvernului prin care aceștia cer să se facă o lege a medicului. „Păi să o facă Parlamentul României. Să se implice ministrul sănătăţii şi să facă legea”, a răspuns premierul.

„Dacă dânşii o solicită, fiecare categorie socio-profesională are acest drept. Haideţi să vedem care sunt propunerile. Ca parlamentar, şi eu, şi domnul Grindeanu o să votăm în funcţie de cum este corpul legii. Nu am nicio reţinere. Trebuie separaţia puterilor în stat respectată”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Protestul medicilor, organizat la apelul Asociației Profesionale a Medicilor din Ambulator (APMA), are temă „Demnitatea și onoarea profesiei de medic și repoziționarea în societatea civilă”.

Într-un interviu acordat Libertatea și publicat joi, 12 septembrie, doctorul Cosmin Alexandrescu, președintele APMA, a explicat că, prin acest protest, cadrele medicale vor să atragă atenția asupra a trei puncte: poziția medicului în societate, reforma sistemului de sănătate și tratamentul considerat arogant al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Urmărește-ne pe Google News