„Mie, personal, Marcel Ciolacu, cu PSD, cu colegii mei, nu mi-este frică de nimic. Eu nu vreau să ne plângem. Eu vreau ca din acest an să schimbăm registrul şi să spunem clar care e drumul românilor şi a României”, a spus Ciolacu.

Șeful PSD afirmă că nu a existat o strategie care să permită aderarea României în Scchengen: „Nu poţi să ai pretenţii de a fi jucător regional când, până acum, toată politica externă, noi am dormit pe bancheta din spate a Europei”.

Nu poţi să ai pretenţii şi să constaţi eşecuri pe care nu le numeşti eşecuri. „Domn doctor, cum a decurs operaţia? Excelent, reuşită operaţia, dar pacientul a decedat!” Cam aşa e cu Schengen.

Marcel Ciolacu:

Ciolacu a insistat că „trebuie să avem o politică coerentă şi să fim respectaţi”. „Nu putem realiza acest lucru decât dacă suntem uniţi, chiar din familii politice diferite. S-a terminat perioada amatorismului la nivel central”, a mai afirmat Ciolacu.

Suedia a preluat preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene până la 1 iulie, dar priorităţile nu includ extinderea zonei de liberă circulaţie în această perioadă.

Vineri, 13 ianuarie, ministrul interimar al afacerilor externe din Bulgaria, Nikolai Milkov, a avansat ziua de 1 octombrie 2023 drept data care la care „s-ar putea prefigura” aderarea Bulgariei la Schengen.

România și Bulgaria „candidează” la pachet pentru aderare.

Foto: Hepta

 
 

Urmărește-ne pe Google News