Sondajul, realizat în perioada 15-27 septembrie pe aproape 1.200 de respondenți, arată că premierul PSD Marcel Ciolacu conduce cu 30%, urmat de Nicolae Ciucă cu 17%.

La mică distanță de locul 2 este Mircea Geoană, urmat de Elena Lasconi și de George Simion, susțin autorii sondajului.

Cum ar vota românii la președinție, potrivit Avangarde-Insomar

Marcel Ciolacu (PSD) – 30%
Nicolae Ciucă (PNL) – 17%
Mircea Geoană (independent) – 15%
Elena Lasconi (USR) – 14%
George Simion (AUR) – 11%
Diana Șoșoacă (SOS) – 7%
Kelemen Hunor (UDMR) – 2%
Cristian Diaconescu (independent) – 2%
Cristian Terheș (PNCR) – 1%

La alegerile parlamentare, aproape o treime dintre cei chestionaţi susțin că vor vota PSD, 22% cu PNL, iar 15% ar vota USR.

Cum ar vota românii la parlamentare, potrivit Avangarde-Insomar

PSD – 33%
PNL – 22%
USR – 15%
AUR – 12%
SOS România – 7%
UDMR – 5%
PMP – 2%
REPER – 1%
Forța Dreptei – 1%

Intenţia de vot a fost măsurată în perioada 15-27 septembrie, pe un eşantion de 1.167 de persoane, prin metoda CATI (telefonică). Marja de eroare este +/-3% la un nivel de încredere de 95%, susțin autorii sondajului.

Avangarde este o firmă deținută de sociologul Marius Pieleanu, profesor la SNSPA, al cărui nume a fost implicat recent în scandalul de hărțuire sexuală. INSOMAR este acum controlat de oamenii de afaceri Maricel Păcuraru și Cozmin Gușă, acționarii Realitatea Plus.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu sunt candidați la alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (turul al doilea). Alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie, iar mandatul președintelui Iohannis expiră pe 21 decembrie.

Urmărește-ne pe Google News