„Vreau să încep prin a-i cere ministrului muncii şi preşedintelui Casei de Pensii să trimită, până la finalul săptămânii, o informare legată de stadiul procesului de recalculare a pensiilor. Câte decizii au ajuns deja la pensionari, care este procentul de contestări şi cum se desfăşoară procedura de refacere a deciziilor de recalculare unde se constată erori”, a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Ciolacu a solicitat, de asemenea, ca tuturor pensionarilor să li se trimită zilele viitoare un document oficial prin care să fie informaţi că, oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade.

„Românii trebuie să aibă garanţia că nu scade nicio pensie şi orice greşeală se poate repara şi orice sumă se recuperează. 3,8 milioane de pensii cresc, adică 83% din total, ăsta este un fapt cert”, a conchis Ciolacu.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii, a anunţat pe 14 august că 82,56% din pensii au fost majorate ca urmare a recalculării şi a menţionat că în iulie 2024 pensia medie a fost de 2.250 de lei, urmând ca din septembrie să crească la 2.761 de lei.

Zilele trecute, unii pensionari au făcut coadă la casele teritoriale de pensii pentru a cere lămuriri, spunând că au constatat că pensiile nu s-au majorat ori că s-au produs erori.

Urmărește-ne pe Google News