Pentru cei care tentaţia de a consuma alcool mai mult ca de obicei este mare, britanicii au făcut un clasament al celor mai bune remedii pentru mahmureală.
Reţete din Moscova, Mexic, Turcia, Germania, România au intrat în top, iar ciorba de burtă preparată româneşte a fost considerată cea mai bună metodă de a scăpa de durerile de cap, ameţeală şi senzaţia de greaţă
Ciorba de burtă – rețeta românească
TIMPI DE PREPARARE
-
- Timp de preparare: 60 min
- Gata in: 60 min
INGREDIENTE
- 1 kg burtă de vită prefiartă
- 1 bucata rasol de vită
- 2 cepe mari
- 1 țelină
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 5 ouă
- 300 ml smântână
- 1 căpăţână usturoi
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat și boabe
- oțet de mere
- 2-3 fire pătrunjel
1. Se spală bine burta în câteva ape şi apoi se pune la fiert împreună cu rasolul de vită. Când începe să facă spumă, se curăţă cu spumiera. După ce s-a limpezit zeama, oala se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. Ciorba de burtă este indicat să fiarbă la foc mic, ca să nu scadă.
2. Între timp, se curăţă zarzavaturile, se spală şi se adaugă în ciorbă, împreună cu câteva boabe de piper şi sare.
3. Separat, se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Se bat ouăle bine, se amestecă cu sare şi piper măcinat și cu crema de usturoi.
Vezi restul rețetei AICI!
Şi zeama de varză face minuni. Este un leac care ajută stomacul după excesul de alcool, susţin cercetatorii de la Universitatea Stanford care i-au analizat viteza de reacţia după mahmureală.
Iaurtul cu usturoi este un leac vechi turcesc pe care britanicii l-au situat la pe ultimele locuri, la fel ca ciorba harcio care se prepară în Rusia.
Cactusul feliat, originar din Mexic, nu este delicios, dar ameliorează starea de rău, pentru că este o plantă bogată în antioxidanţi şi are mare succes printre băutorii de tequila.
Pentru cei care doresc să rămână la ciorbe, iată și cea mai bună rețetă de ciorbă de potroace, excelentă în situațiile de după petreceri!