Costuri aproximative ingrediente: cartofi – 1,30 lei, ardei – 1 leu, ceapă – 0,50 lei, morcovi – 0,50 lei, rădăcină pătrunjel – 1 leu, ulei – 0,50 lei, verdeaţă – 1 leu, borş – 1 leu, sare, piper – 0,20 lei. Total: 7 lei.

Ingrediente: 500 g cartofi, 2 ardei graşi, 2 cepe, 2 morcovi, 2 rădăcini pătrunjel, 3 linguri ulei, verdeaţă (leuştean şi pătrunjel), sare, piper, 500 ml borş.

Preparare: se pune pe foc oala cu 3-4 litri de apă. Până când fierbe apa se curăţă şi se spală morcovii, ceapa, ardeii, rădăcinile de pătrunjel şi se taie cubuleţe. Se pun în apă când începe să clocotească. Se curăţă şi se taie în bucăţi sau cuburi mai mari cartofii, care se adaugă în oală când legumele sunt fierte pe jumătate. Se mai fierbe 15-20 de minute, apoi se toarnă borşul şi uleiul, se adaugă verdeaţa tocată şi se mai dau câteva clocote. La final se sărează şi piperează şi se ia de pe foc.

Citeşte şi: Prăjitură din mere fără aluat la doar 9 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun

 
 

Urmărește-ne pe Google News