Decizia de miercuri a cabinetului a implicat trei investitori și șapte persoane aflate în întreținerea acestora, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Niovi Parisinou, într-o declarație scrisă, fără a identifica persoanele sau naționalitățile acestora.

Procesul de revocare a cetățeniei a început împotriva a 60 de investitori și a 159 de membri ai familiei în total din octombrie anul trecut, a spus ea.

Pașapoartele a 6 persoane au fost revocate, a adăugat Parisinou.

Peste 7.000 de persoane au au beneficiat de o schemă acordare a pașapoartelor și a cetățeniei cipriote, până la prăbușirea acesteia din cauza acuzațiilor de corupție, în 2020.

De-a lungul timpului au apărut știri care sugerau că mulți escroci și fugari au beneficiat împreună cu investitorii de bună credință de această facilitate. De asemenea, Uniunea Europeană a exprimat în mod frecvent îndoieli cu privire la program.

Pentru o astfel de schemă puteau aplica doar cei care investeau minim 2 milioane de euro, practică foarte popular printre investitorii ruși și asiatici.

Două investigații oficiale au arătat că schema a funcționat fără o supraveghere adecvată, un raport sugerând că unele tranzacții de investiții ar fi putut fi fictive.

Urmărește-ne pe Google News