Brigada Rutieră le recomandă șoferilor care circulă în zonă să reducă viteza, să circule cu prudență și să respecte semnalele agenților de circulație. Deplasarea participanților se va face pe trotuar iar atunci când situația va impune, se va folosi și banda I de circulație, în funcție de numărul acestora.
”Cerem azi prin protestul nostru autorităților și cetățenilor din România să arate zero tolerantă pentru violența împotriva copiilor. Autoritățile trebuie să se autosesizeze și pedepsească abuzurile împotriva copiilor iar cetățenii să sesizeze întotdeauna autoritățile când sunt martori ai unui abuz fie că este copilul lor sau al altcuiva, în mediul casnic sau în cel școlar. Trebuie cu toții să înțelegem că această situație NU mai poate continuă. Conform statisticilor, un România un copil este ucis în bătaie în fiecare luna”, spun organizatorii protestului.
Cazul copiilor abuzați în grădinița din Cotroceni, unde directoarea a fost filmată bătând și trăgând de păr niște copii de câțiva anișori a iscat o adevărată revoltă în rândul părinților din întreaga țară. Pentru a-și exprima indignarea față de faptul că autoritățile tolerează violența asupra copiilor și față de faptul că Ioana Neagu a fost lăsată în libertate, Asociația Mame pentru Mame a organizat un marș.
Participanții sunt așteptați de la ora 18 în Piața Victoriei în fața Muzeului Antipa. La 18.30 se pornește în marș pe partea dreaptă, în funcție de numărul de participanți se va merge pe trotuar și/sau pe prima bandă de circulație. La 19.45 se va ajunge ajunge la Piață Universității unde vor staționa până la oră 21 pe platforma cu statui deasupra parcării subterane de la Universtitate.
Ce i-a revoltat pe părinți
Ioana Neagu, directoarea de la grădiniţa groazei, este cercetată sub control judiciar după ce magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au respins cererea procurorului de plasare în arest preventiv. În motivarea deciziei judecătorului s-a arătat că părinţii sau aparţinătorii legali ai copiilor sunt „direct responsabili” pentru ce se întâmplă cu cei mici, responsabilitatea nu aparține Ioanei Neagu, care era administrator.
De asemenea, în document se arată că ”aplicarea unei corecţii izolate, determinată de o greaşeală a minorului-aşa cum inculpata ajustificat în cazul minorilor şi care nu îi pune în pericol dezvolatarea fizică, psihică sau morală” nu reprezintă un motiv pentru ca Ioana Neagu să fie considerată pericol public. Așadar, instanța a considerat că în condițiile în care copiii au făcut greșeli o corecție aplicată lor nu impune luarea de măsuri împotriva directoarei, chiar dacă în acest caz este vorba despre brutalizarea unor copilași de câțiva ani.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro