Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Mediului. Tema centrala a acestei ediţii a fost educaţia pentru o alimentaţie sănătoasă şi diversificată. Practic, este nevoie să acorzi atenţie calităţii produselor alimentare, prin deprinderea reflexului de a citi etichetele şi prin lupta împotriva risipei alimentare. Evenimentul a avut loc la Şcoala Centrală din Bucureşti şi s-a adresat în principal părinţilor şi copiilor. A fost realizată, în acest scop, şi Broşura Pedagogică, lansată în cadrul festivalului Sărbătoarea Gustului, un ghid de exerciţii şi subiecte pentru o alimentaţie sănătoasă şi o atitudine eco-responsabilă, abordate într-o manieră creativă şi dinamică prin implicarea părinţilor. Se adresează unui număr de aproximativ de 200.000 elevi de clasa a III-a şi 25.000 cadre didactice din România.

Sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă

În broşură se regăsesc subiecte de actualitate cum ar fi : importanţa meselor principale, a micului dejun şi alimentaţia diversificată, precum şi înţelegerea şi deprinderea reflexului de a citi etichetele produselor alimentare.

Sărbătoarea Gustului, ediţia cu numărul VIII, îşi propune o colaborare mai puternica şi strânsă între elevi, învăţători, părinţi şi Chefi bucătari pentru o alimentaţie diversificată şi echilibrată şi dobândirea unui comportament responsabil în relaţia cu mediul înconjurător.

 
 

Urmărește-ne pe Google News