„În această pandemie copiii au suferit foarte mult, au fost izolaţi de rude, de prieteni, de colegi şi era foarte greu să le explicăm de fiecare dată de ce. De aici, a venit ideea acestui program, care a fost făcut special pentru a se uita la această stare emoţională, la acest impact. Să vedem ce putem să facem acum, cum putem să îi ajutăm”, a afirmat luni premierul Cîțu, la Palatul Victoria.
Avem în continuare o campanie de vaccinare în derulare şi de mâine putem să vaccinăm şi adolescenţii. Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, trebuie să avem cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece de pandemie.
Florin Cîțu:
Guvernul României a lansat luni Programul Naţional de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei de COVID-19 – „Din grijă pentru copii”.
Scopul este să analizeze efectele pandemiei COVID-19 asupra copiilor în plan psiho-emoţional, dar şi în raport cu riscurile de siguranţă online şi violenţa domestică.
Comitetul pentru medicamente al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a aprobat vineri, 28 mai, o cerere de extindere a utilizării vaccinului Pfizer/BioNTech pentru a include și copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.
După anunțul EMA, Valeriu Gheorghiță a declarat că, de săptămâna viitoare, copiii din România vor putea fi programați la vaccinare prin intermediul părinților.
Vaccinul Pfizer este deja folosit de Canada și SUA pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.
Compania Pfizer a anunțat, la finalul lunii martie, că vaccinul său anti-COVID are o eficacitate de 100% şi generează un titru mare de anticorpi la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Concluziile au fost trase de specialişti în cadrul unui studiu la care au participat 2.260 de voluntari din această categorie de vârstă.