Conform primăriei, clădirea de pe strada Barasch nr. 15 care s-a prăbușit parțial ieri este, de fapt, o anexă a unui imobil de pe strada paralelă, strada Olteni nr. 9, și la parterul ei funcționa o magazie de lemne.
Imobilul situat la adresa respectivă este proprietate privată, iar Primăria Municipiului București nu deține nici o cotă-parte din acest imobil. Persoanele care locuiesc în acest imobil nu sunt proprietarii acestuia și nu au prezentat informații concrete cu privire la situația lor juridică.
Primăria Capitalei, răspuns pentru Libertatea:
Motivul pentru care clădirea nu se află pe lista imobilelor cu risc seismic este că nu a fost niciodată evaluată din punct de vedere tehnic. Această responsabilitate aparține proprietarilor, atrage atenția municipalitatea, iar autoritățile publice locale pot interveni în sprijinul lor pentru a finanța expertiza tehnică, însă doar la cerere.
Ministerul Culturii spune, la rândul său, că nu a primit nicio solicitare de aviz pentru consolidarea și restaurarea imobilului din str. Olteni nr. 9, format de fapt din trei corpuri de clădire, printre care și cel care s-a prăbușit.
Primăria Capitalei și Ministerul Culturii au cerut Inspectoratului de Stat în Construcții să ia măsuri în acest caz.
Foto: ISU București-Ilfov
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro