Costuri aproximative ingrediente: făină: 3,50 lei, apă minerală: 0,20 lei, ulei: 0,60 lei, zahăr tos și farin: 0,20 lei, sare: 0,10 lei, dulceață: 3 lei. Total: 7,60 lei.

Ingrediente clatite de post cu dulceata: 100 g făină, 100 ml apă minerală, 100 ml ulei, 25 g zahăr farin, 25 g zahăr tos, 200 g dulceață de vișine, un praf de sare.

Preparare: Se pune într-un castron făina și se toarnă peste ea apă minerală, puțin câte puțin, amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloașe. Apoi se daugă ulei, zahă ros și un praf de sare. Se amestecă bine. La nevoie de mai adaugă apă minerală, pentru a obține un aluat ca o smântână mai subțire. Se încinge tigaia, cu puțin ulei pe fund și se toarnă câte un polonic din compoziția pentru clătite, înclinând tigaie în toate părțile, ca să se întindă foaia uniform. Când este rumenită pe margini se întoarce clătita pe partea cealaltă. Se pun clătitele unele peste altele, pe o farfurie, iar când sunt toate gata se umplu pe rând cu dulceață de vișine și se rulează sau se împăturesc în patru. Se pudrează cu zahăr farin și se servesc calde.

Citește și: Cartofi umpluţi cu carne tocată la doar 8,5 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun

 
 

Urmărește-ne pe Google News