Cu toții o plâng pe Claudia Malcea, tânăra de 37 de ani, care a murit sub zăpadă, în timpul unei drumeții în care spera că își va încărca bateriile în mijlocul naturii pe care o iubea atât de mult.

“Tot timpul vei avea un loc în inima mea, în inimile noastre. Dumnezeu să te odihnească!”, a scris o prietenă. O rudă a scris la rândul său: “Uoff… Dumnezeu să te odihnească, scade fam. Malcea din ce în ce mai tare… destinul este cam crunt cu fam. noastră în ultima vreme”.

”Nu cred asa ceva! Abia își luase casa, făceam dansuri impreuna! Era asa simpatica!”, spune o altă prietenă.

”Nu cred. De aceea sunt trează la 4 dimineața. Unul din 27. Ea”, spune o altă prietenă care regretă dispariția bruscă a Claudiei.

Claudia Marcea, excursionista care și-a găsit sfârșitul în Munții Vrancei, după ce a fost prinsă de o avalanșă, avea 37 de ani și era din Tulcea, însă locuia în București, fiind absolventă Academiei de Științe Economice. Era pasionată de drumeții, dar îi plăcea și să danseze.

avalansa cheile tesitei muntii vrancei 3Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

„Putin a folosit tactica «salamului». Singura opțiune de victorie e ca armata ucraineană să ocupe Moscova și să-l detroneze”, crede filosoful politic american Francis Fukuyama
Recomandări
„Putin a folosit tactica «salamului». Singura opțiune de victorie e ca armata ucraineană să ocupe Moscova și să-l detroneze”, crede filosoful politic american Francis Fukuyama

Cum s-a produs avalanșa din Munții Vrancei

Sâmbătă, Claudia Malcea făcea parte dintr-un grup de circa 27 de tineri care veniseră în expediție la Cheile Tișiței pentru a explora zone necunoscute. Expediţia a fost organizată pe Facebook, pe pagina de Facebook Hai să socializăm, acțiunea din Vrancea a având o pagină separată pe site intitulată Drumeție în Cheile Tișiței. Pentru promovarea excursiei de la Cheile Tișiței cineva a postat postat pe pagina de Facebook Hai să socializăm următoarea cuvinte: ”Muntele n-are nevoie de om, dar omul are nevoie de munte. De aceea, sâmbătă ne întoarcem la el”.

În timpul expedieției, la un moment dat, Claudia a fost surprinsă de o avalanșă, fiind găsită după mai mult de două ore, în albia râului Tișița. Timp de o oră s-au chinuit paramedicii să o salveze, însă în final a fost declarat decesul.

În aceeași avalanșă, o altă tânără a fost rănită, fiind dusă la spitalul din Vidra.

LIVETEXT Alegeri prezidențiale și referendum în Republica Moldova. Mesaje false legate de UE trimise pe WhatsApp și alte platforme
Recomandări
LIVETEXT Alegeri prezidențiale și referendum în Republica Moldova. Mesaje false legate de UE trimise pe WhatsApp și alte platforme


::placeholdeR–>

Avalanșa din Munții Vrancei, atipică

După tragedie, Salvamont Vrancea a postat pe Facebook un mesaj în care pecizează că avalanșa de sâmbătă a fost una atipică.

”Zi tristă pentru turismul Vrâncean. Un eveniment nedorit produs astăzi în jurul prânzului aduce Munții Vrancei în statistica națională a victimelor avalanșelor.

La ora 11:45 un apel primit prin Serviciul 112 ne semnala producerea unei avalanșe cu victime în zona Cheile Tișiței.

Fiind o zi de weekend în zonă se afla o echipă de salvatori montani ai Serviciului Public Județean Salvamont Vrancea ce efectua o patrulare de rutină. Doi salvatori se aflau cu grupul surprins de avalanșă și au demarat imediat procedurile specifice de salvare. O primă victimă a fost proiectată în albia Tișiței fiind imediat recuperată de unul dintre salvatori, fără a prezenta traumatisme. A doua victimă s-a aflat sub un strat gros de zăpadă tot în albia râului și a fost gasită după mai bine de o oră de căutări. Pentru aceasta nu s-a mai putut face nimic. Acțiunea a fost sprijinită de forțe ale ISU Vrancea, Jandarmeria Montană Lepșa și un echipaj SMURD.

Evenimentul produs astăzi este unul atipic, fiind produs la o altitudine joasă (aprox. 600 m), într-o zonă împădurită, cu un strat de zăpadă de 10-15 cm. Alunecarea s-a declanșat în zona superioară a versantului și a continuat până la baza văii antrenând un strat mic de zăpadă, arbori, vegetație și pietre. Cauzele sunt multiple și nu ne putem pronunța cu certitudine asupra acestora. Suprafața conului de avalanșă a fost apreciat la câțiva de zeci de metri pătrați. ”, a scris Salvamont Vrancea.

Rezervația Cheile Tișiței este cel mai vizitat obiectiv turistic din Vrancea, cu peste 5000 de turiști în weekendurile de vară. Traseul turistic este un fost drum forestier dezafectat după inundațiile din 2005. Acesta pornește din localitatea Lepșa la 595 metri altitudine, are o lungime de 7 km, o diferență de nivel de 150 metri, se parcurge în 2-3 ore și este considerat un traseu ușor.


Ce este inteligența emoțională și cum ne influențează în dragoste și la serviciu. Psihologul Libertatea explică

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News