Claudia Nicolae a precizat, în Comisie, că această decizie nu a fost luat de ea, ci de conducerea dinainte de numirea sa în funcţia de director general.
Nicolae a menţionat că Ministerul de Interne a cerut tuturor instituțiilor media imagini de la protestul diasporei şi fiecare instituţie a decis dacă să le predea sau nu.
„Am primit două adrese, de la Omoruri și de la IGPR, în care se solicita sprijinul pentru imagini care pot ajuta la o anchetă penală”, a spus șefa Agerpres în fața comisiei.
Claudia Nicolae a afirmat că Agerpres a transmis către MAI aproximativ 200 de fotografii din cele 300 realizate în 10 august 2018, şi în jur de 80 de minute de înregistrări video.
Ea a ţinut să menţioneze că fotografiile au fost urcate şi pe fluxul video, fiind la dispoziţia abonaţilor agenţiei.
„Din punctul meu de vedere, nu s-a încălcat nicio lege, pentru că nu erau informații secrete, nu erau documente clasificate. Erau efectiv imagini de la o manifestare publică, un eveniment public la care toată presa a avut acces. Adresele au fost trimise către majoritatea instituțiilor media”, a mai spus Claudia Nicolae.
Ea a precizat că redactorul şef al Departamentului video, cel care a refuzat distribuirea acelor clipuri video realizate de Agerpres, nu a fost concediat. „Nu a fost niciodată concediat redactorul şef, nici reangajat, în continuare ocupă aceeaşi funcţie în instituţie, nu a fost nici retrogradat”.
Video de la audierea șefei Agerpres:
Citeşte şi: