Firmele sunt încurajate să ofere salariaților abonamente pentru sport, potrivit noii legi adoptate de Parlament. „Legea, pe care am coinițiat-o, introduce, după modelul deducerilor pentru Pilonul III și pentru asigurările de sănătate, o nouă deducere: pentru sălile de sport și alte facilități sportive. Legea are drept scop ca românii să poată merge să facă sport și mișcare, să aibă un stil de viață mai sănătos”, a spus Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al economiei.

Proiectul de lege completează Codul fiscal în sensul introducerii în categoria cheltuielilor deductibile a contravalorii abonamentelor în vederea practicării sportului și educației fizice, cu scopul de întreținere, profilactic sau terapeutic. Cheltuielile vor fi deductibile în limita echivalentului a 400 de euro pe an.

De această facilitate fiscală vor beneficia atât salariații, cât și cei care au venituri din activități independente.

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Conform raportului Comisiei Europene din 2021, speranța de viață în România rămâne printre cele mai scăzute din UE, cu aproape 6 ani sub media UE. Aproape jumătate din totalul deceselor din România pot fi atribuite factorilor de risc comportamentali, care includ îndeosebi activitatea fizică scăzută, alături de factori precum consumul de tutun, alimentația nesănătoasă, consumul de alcool, pe lângă factorii de mediu, cum ar fi poluarea atmosferică.

Urmărește-ne pe Google News