„Reparația țevilor prin care circulă apa caldă în București se va termina în 89 de ani, 8 luni și 16 zile. Nu este o exagerare. Atât ar dura reparațiile sistemului de încălzire centralizată de stat din București la ritmul actual. S-ar termina în anul 2110, iar asta cu indulgență și presupunând că nu se mai strică niciodată nimic”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Și a continuat: „Soluții există, dar nu cu actualul sistem de stat. Cum stau lucrurile? Sistemul are o rețea de 4.000 km de conductă, 1.000 km primară și 3.000 km secundară. 81% din rețeaua primară are nevoie de reabilitare, 771 km din 954 km de rețea. Pe lângă asta mai e și „rețeaua secundară” de circa 3.000 de km din care circa 2.000 km sunt de reparat. Dar să ne concentrăm doar pe rețeaua primară și să o ignorăm pe cea secundară”.

Conform calculelor sale, reabilitarea sistemului de termoficare din București ar putea dura aproape 90 de ani.

În ultimii 9 ani, ritmul mediu al lucrărilor a fost de 8,59 km pe an, iar asta calculat optimist. Deci am termina de reabilitat doar rețeaua principală din sistemul de încălzire centralizat de stat abia în 89 de ani, 8 luni și 16 zile.

Claudiu Năsui, USR:

„Avem de ales între a impune tuturor frigul unui sistem centralizat prost, sau să dăm bucureștenilor dreptul de a alege cum vor să se încălzească”, a adăugat el.

Concret, Claudiu Năsui a spus că „soluția este să nu mai fim forțați să stăm într-un monopol disfuncțional, ci să lăsăm concurența între diferite alternative să funcționeze”. „Să avem dreptul să alegem cu ce ne încălzim. Și să folosim imensa subvenție pe care o dăm acum pentru a ajuta românii, oricare ar fi soluția pe care o aleg pentru căldură”, a mai transmis el.

 
 

Urmărește-ne pe Google News