Una din cele mai penibile acuze aduse de The Sun a fost aceea potrivit careia Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o epidemie de SIDA dupa integrarea Romaniei si Bulgariei in UE. The Sun bate campii cu gratie. Romania face fata cu brio tuturor programelor de monitorizare si tratare a bolnavilor de SIDA, fapt sesizat chiar de fostul presedinte al Americii, Bill Clinton, care declara in urma cu cativa ani: ”Felicit Romania pentru lupta anti-SIDA”.

Marea Britanie este amenintata de o epidemie de SIDA provocata de imigranti, problema urmand sa atinga punctul de criza o data cu aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana anul viitor, a schelalait alarmat tabloidul britanic The Sun, saptamana trecuta. Potrivit aceluiasi ziar, Romania si Bulgaria sunt printre tarile europene cu ratele cele mai ridicate de infectare cu HIV si, mai spune tabloidul, muncitori din cele doua state sunt asteptati sa dea navala in Marea Britanie si sa imprastie virusul ”la tot cartierul”. Articolul citeaza datele prezentate de Agentia de Protectie a Sanatatii, potrivit carora doua treimi din cazurile noi de SIDA sunt depistate la imigranti.

In Romania, comentariile rautacioase ale englezilor nu au facut decat sa starneasca iritare si nervozitate.

”Personal, nu cred ca romanii reprezinta un pericol mai mare decat il constituie comunitatea de imigranti care exista deja din Marea Britanie. Romania a fost felicitata chiar de fostul presedinte al Statelor Unite ale Americii, Bill Clinton, pentru eforturile si pentru modul absolut exemplar in care a abordat si rezolvat problema bolnavilor de SIDA”, dezvaluie Maria Georgescu, director executiv al Agentiei Romane Anti-SIDA, ARAS.

La randul sau, ministrul roman al sanatatii incearca sa-i linisteasca pe englezi declarand ca britanicii nu au de ce sa se teama atata timp cat acestia urmeaza intocmai demersurile legale de angajare. “Daca autoritatile britanice vor respecta procedurile legale de angajare, atunci nu exista riscul ca in Marea Britanie sa ajunga la munca angajati infectati cu HIV/ SIDA. Daca insa angajatorii vor dori sa foloseasca forta de munca la negru, atunci o fac pe riscul lor si isi asuma acest lucru”, spunea Eugen Nicolaescu.

Ca ziaristii britanici pot fi acuzati de orice numai de bunavointa nu, stau marturie si date statistice publice, date care pozitioneaza Marea Britanie intr-o lumina nu tocmai favorabila. „In Romania sunt inregistrate 11.035 de cazuri, in timp ce Marea Britanie are 82.500 de persoane infectate cu virsul HIV“, a declarat Adrian Streinu-Cercel, presedintele Comisiei de Lupta Anti-SIDA. El a mai precizat ca in nici un caz bolnavii de SIDA din Romania nu sunt interesati sa plece in Marea Britanie.

Fostii soldati multumesc ziarului Libertatea pentru campanie

Ziarul Libertatea continua sa primeasca aprecieri si felicitari pentru decizia de a demara campania ”Uite cine vorbeste”. Printr-un comunicat remis ieri redactiei, Asociatia Veteranilor de Razboi din Romania multumeste ziarului pentru initiativa. „Cei peste 250.000 de veterani si invalizi de razboi din Romania mi se alatura pentru a va adresa cele mai respectuoase multumiri si felicitari pentru initierea si derularea campaniei “Uite cine vorbeste” de aparare a demnitatii poporului roman fata de manierele jignitoare, necivilizate, de prezentare a Romaniei si cetatenilor sai de catre unele organe de presa engleze.  Bravo dumneavoastra – toata stima.  
General de Armata, Marian Dragnea.

Urmărește-ne pe Google News