„Respinge recursul declarat de recurenta-reclamantă Clotilde Marie Brigitte Armand împotriva sentinţei nr. 389 din 11 martie 2024 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal şi recursul declarat de recurenta reclamantă împotriva aceleiaşi sentinţe, în ceea ce priveşte soluţia de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale, ca nefondate. Definitivă”, a decis miercuri, 11 decembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție.
Clotilde Armand a pierdut astfel ambele recursuri, și cel de la Curtea de Apel Bucureşti, şi cel de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Clotilde Armand a deschis lista senatorilor USR la alegerile parlamentare din 1 decembrie, dar din cauza verdictului Curții Supreme a pierdut și acest post. Preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, a confirmat că Armand nu va deveni parlamentar
În replică, Clotilde Armand a anunțat că va contesta decizia Înaltei Curți la instanţele europene și a făcut acuzații grave la adresa justiției din România, susținând că este „o mascaradă”.
„Justiţia lui Ciolacu funcţionează. Plângere la ANI făcută de PSD – ANI condus de un director cu legături de familie în PSD – judecătoarea de la Înalta Curte fiica unui membru marcant al PSD. Rezultatul era previzibil. Aşa funcţionează Justiţia lui Ciolacu. Eliminând din competiţie electorală adversarii politici folosind instituţiile-cheie ale statului român. Şi avem atâtea şi atâtea exemple în ultima vreme. În cazul meu, nimeni nu poate spune care este prejudiciul cauzat de fapta în speţă”, a scris Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.
Acuzată de ANI de conflict de interese când era primarul sectorului 1
Inițial, în noiembrie 2022, Clotilde Armand a fost acuzată de Agenția Națională de Integritate că se află într-un conflict de interese administrativ pentru că a obţinut 18.720 de lei după ce „s-a numit pe sine” manager al unui proiect finanţat din fonduri europene. Potrivit ANI, din acest statut a decurs acuzaţia de incompatibilitate, fiindcă Armand era și primar de sector.
Pe 7 noiembrie 2022, ANI a anunţat că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că, în perioada februarie-august 2022, Clotilde Armand a semnat 5 dispoziţii care i-au adus venituri în plus.
Clotilde Armand a precizat atunci că va depune plângere penală împotriva inspectorului ANI „care a refuzat sistematic accesul la dosar”.
Acuzată de procurori că a primit nejustificat aproape 19.000 de lei
În august 2023, Parchetul Curții de Apel București a chemat-o pentru audieri, iar la final, procurorii au anunțat că au început urmărirea penală și că Armand are calitatea de suspect.
Concret, procurorii au acuzat-o că „a semnat o dispoziție prin care s-a desemnat manager al proiectului «Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupție»” şi, datorită funcției de manager de proiect, a câștigat mai mulți bani.
Astfel, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Clotilde Armand a încasat 3.744 de lei brut în aprilie 2022, dar și în iunie 2022, iar pentru lunile mai şi iulie 2022 a mai primit câte 5.616 lei. În total, susțin anchetatorii, Armand a încasat o indemnizație de 18.720 de lei, adică aproximativ 4.000 de euro.
Clotilde Armand, trimisă în judecată în aprilie
În aprilie 2024, Clotilde Armand a fost trimisă în judecată pentru „folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”, după ce s-a desemnat singură manager al unui proiect şi a semnat patru dispoziţii prin care a câștigat cei 18.720 de lei.
Peste câteva luni, a pierdut și postul de primar al sectorului 1 la alegerile locale din 9 iunie, câștigat de George Tuță (PNL).
În octombrie 2024, USR, partid condus de Elena Lasconi, a votat excluderea oricărui membru condamnat penal încă din prima instanță, nu doar după verdictul definitiv, așa cum prevedea statutul până atunci. Deocamdată, această măsură nu i se aplică lui Armand, pentru că nu a fost condamnată în primă instanță.
Vladov • 12.12.2024, 10:17
Pentru mine ramane o mare enigma mentinerea indelungata a acestui personaj dubios in viata politica romaneasca. In afara de scandalurile si ura difuzate cu fata schimonosita si limbaj scalciat , eu nu am vazut sa aiba alta activitate, nici administrativa nici politica. Dupa cum, ramane o mare enigma si cine ar fi milioanele de romani care ar fi votat-o, eu unul nu cunosc nici macar unul.