„Avem probe din care rezultă că fraudele electorale au fost muşamalizate la nivelul BES Sector 1, la indicaţiile reprezentantului PSD. Nu vorbim de simple erori, sunt fraude electorale grosolane, într-o singură secţie am găsit zeci de buletine de vot în plus, în urnă, faţă de numărul de persoane care au votat”, a scris Armand, pe pagina sa de Facebook.

Ea a susţinut că PSD şi PNL au folosit „într-un mod organizat metoda Suveica, cu buletinele de vot neştampilate care au dispărut din datele centralizate şi care sunt de negăsit pentru autorităţi”.

Mai devreme, tot pe Facebook, Clotilde Armand a susținut că peste 100 de procese verbale „au fost falsificate și urcate în platforma AEP” și a solicitat STS „să pună la dispoziție toate înregistrările care demonstrează acest jaf”.

Candidată pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, cu susținerea Alianței Dreapta Unită, Clotilde Armand a cerut în ultimele zile renumărarea voturilor, susținând că are dovezi că scrutinul din 9 iunie a fost fraudat.

Miercuri, Biroul Electoral Central (BEC) a respins, ca neîntemeiată, solicitarea lui Armand de anulare a alegerilor locale din sectorul 1, afirmând că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Între timp, candidatul PSD-PNL, George Tuță, la Primăria Sectorului 1, care și-a proclamat victoria în alegeri, a anunțat joi că i-a transmis contracandidatei sale „solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului”.

Potrivit centralizării voturilor, rezultatul înregistrat la AEP este George Tuţă – 35.910 de voturi şi Clotilde Armand – 35.237 de voturi.

Urmărește-ne pe Google News