Actualul primar din sectorul 1 al Capitalei susține că a înaintat mai multe acţiuni în instanţă împotriva unor membri BES şi a unor preşedinţilor de secţii care au modificat procese verbale.

„Vă anunţ că am cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile locale din sectorul 1 şi am înaintat mai multe acţiuni în instanţă împotriva membrilor BES şi a preşedinţilor de secţii care au modificat după cum a vrut Greblă-Ciolacu zeci de procese verbale. Sunt prea multe fraude electorale care au avut loc sub supravegherea lui Marcel Ciolacu şi a lui Toni Greblă. Nu sunt suspiciuni, avem probe certe pentru aceste hoţii electorale care au avut loc pe 9 iunie 2024”, a transmis Clotilde Armand pe Facebook.

Aceasta susţine că a descoperit secţii de votare din care lipsesc sute de buletine de vot din urne, iar procesele-verbale au fost modificate „grosolan” la sediul Biroului Electoral Sector 1.

Totodată, susține Clotilde Armand, în cel puţin 41 de secţii de votare, reprezentând aproximativ un sfert din secţiile de votare din sectorul 1, cheile de control nu dau 0 (zero), adică numărul de buletine primite este mai mare decât suma dintre cele utilizate şi cele anulate, diferenţele fiind extrem de mari.

Clotilde Armand i-a avertizat pe premierul Marcel Ciolacu şi pe preşedintele AEP, Toni Greblă, că vor răspunde în faţa legii pentru „haosul de alegerilor”.

„Prin măsurile luate, au întreţinut intenţionat haosul din secţii şi de la birourile electorale locale pentru a se putea fura în linişte. Toate aceste fraude şi nereguli au influenţat decisiv rezultatul final al alegerilor. Domnule Marcel Ciolacu, domnule Toni Greblă, veţi răspunde în faţa legii pentru haosul de alegerilor”, a conchis Clotilde Armand.

BEC s-a dizolvat după publicarea rezultatelor finale ale alegerilor din iunie

Ultima ședință a Biroului Electoral Central a avut loc pe 10 iulie, cînd membri organismului au decis că BEC „își încetează în termen de 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a rezultatelor finale ale alegerilor pentru primari, consiliile locale, consiliile județene, președinții consiliilor județene, Consiliul General al Municipiului București și primarul general al Municipiului București”, potrivit Digi24.ro.

Rezultatele finale ale alegerilor locale și europarlamentare au fost publicate în Monitorul oficial pe 10 iulie, ceea ce înseamnă că pe 13 iulie BEC s-a dizolvat.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News